vrijdag 31 januari 2014

Win rolt gratis Wifi uit in Luik

In Luik kan je binnenkort gratis surfen op een aantal populaire plaatsen. Het initiatief is afkomstig van Win (Tecteo) en wordt uitgerold samen met Gowex en Cisco. Het gaat om tien plaatsen in de stad waarvan de eerste op 18 februari de proeffase instapt. Vanaf dan kan je sufen op de Place du Marché. Nadien wordt het geleidelijk aan uitgerold naar Places Saint-Etienne/Saint-Denis, Place Saint-Lambert, Place Xavier Neujean, Place pubs de la Rélique française et Opéra, Esplanade des Guillemins, Embarcadère de l’Aquarium, Boverie, Place Cathédrale et Vinâve d’île en Place Saint-Barthélemy.

'Google stopt met Nexus'

De Google Nexus-lijn, met producten als de Nexus 5 en Nexus 7, stopt in 2015. Dat meldt Eldar Murtazin, een bekende techjournalist. Google zou zich volgens Murtazin volledig willen storten op Play Edition-toestellen. Dit zijn apparaten die via Google Play te verkrijgen zijn en voorzien zijn van Stock Android, de Android-versie waar Nexus-apparaten op draaien. Hiermee krijgen fabrikanten de mogelijkheid om hun toestellen met de kale Android-versie te leveren. Onder andere de Moto G, Galaxy S4 en HTC One zijn al reeds beschikbaar in een Play Edition-editie.

Nexus 8 met Intel-processor?

Googles volgende tablet Nexus 8 zou volgens Digitimes worden uitgerust met Intels Bay Trail processor, maar onduidelijk is wanneer die zal gaan verschijnen. De nieuwe processor van Intel wordt in het tweede kwartaal verwacht. De Nexus 7 werd gelanceerd middenin de zomer en kreeg goede kritieken. Maar met de komst van de nieuwe iPad (mini) leek te interesse voor het Android tablet weer web te ebben. Bovendien was er nogal stevige kritiek op de ingebouwde camera.

donderdag 30 januari 2014

Roadmap toont welke toestellen Android 4.4 krijgen

In een uitgelekte HTC roadmap is te zien of en wanneer de smartphones van de fabrikant worden voorzien van een update naar Android 4.4 (KitKat). Zo wordt uit het overzicht duidelijk dat de HTC One Android 4.4 update met de laatste versie van de Sense-skin waarschijnlijk tussen eind januari en midden februari verschijnt. Hetzelfde geldt voor de dualsim-variant van de HTC One, de One Max en One Mini. De HTC Butterfly kan pas in maart of april een update tegemoetzien.

Panasonic tablet kan tegen stootje

De business-rugged tablet van Panasonic beschikt over een 20-inch scherm met 4k resolutie. Vanwege het Windows 8.1 besturingssysteem is hij geschikt voor zeer uiteenlopende doeleinden. De toughpad, 4k UT-MB5, is vanwege zijn grote scherm met een aspect ratio van 15:10 geschikt om A3-afbeeldingen zichtbaar te maken. Hij wordt standaard geleverd met de nieuwe elektronische pen van Panasonic waarmee handgeschreven teksten geproduceerd kunnen worden.
Hij is leverbaar met een Intel i5 core en i7 core processor en beschikt over Nvidia GeForce graphics voor optimaal beeldkwaliteit. Door de beschikbaarheid van een desktop craddle is deze toughpad zowel als desktop of als tablet te gebruiken. Koning & Hartman heeft nu een zeer uitgebreid aanbod in Panasonic toughpads.

woensdag 29 januari 2014

De ware reden achter Wifi-tracking

Deze week meldde technologiesite Tweakers dat Nederlandse electronicazaken als Dixons, MyCom en iCentre ongevraagd consumenten volgen via de wifi-signalen op hun smartphone. Hiermee kunnen zij bijvoorbeeld bijhouden hoeveel mensen hun winkel bezoeken en hoe lang een klant bij een bepaald schap blijft staan. Dit zogenaamde Wifi-tracking, in veel andere landen overigens al gangbaar, is hier omstreden omdat de privacy van mensen in het geding komt. Het College Bescherming Persoonsgegevens heeft kritiek op de praktijk en vindt dat bezoekers in ieder geval gewaarschuwd moeten worden voor de registratie, zodat zij kunnen kiezen om hun wifi-verbinding uit te schakelen. Over wifi-tracking en de implicaties die het heeft journalist Brenno de Winter.

Pentagon ontkent grote order BlackBerry

Het Amerikaanse ministerie van defensie stelt, dat het verhaal over de order van 80.000 smartphones van BlackBerry niet waar is. Volgens het Pentagon hebben de media een uiting van het ministerie in dit verband verkeerd begrepen. Het gaat niet om een bestelling van 80.000 nieuwe telefoons, maar om een beschrijving van de hoeveelheid toestellen die reeds gekocht is. En dat zijn er inderdaad 80.000, aldus de woordvoerder.

dinsdag 28 januari 2014

Meer dan 260 Connexxionbussen in Noord-Holland nu met internet

Alle 263 Connexxionbussen in Noord-Holland zijn voorzien van gratis internet. Niet alleen in de bussen van R-net kan nu worden geïnternet, maar in alle groene streekbussen van Connexxion die in opdracht van de provincie rijden.
Al deze bussen zijn voorzien van een sticker met het wifi-logo. De Noord-Hollandse gedeputeerde Post (Mobiliteit) heeft donderdag 23 januari op het Stationsplein in Haarlem het draadloos internet (wifi) in de bussen officieel in gebruik gesteld. Zij deed dat door met haar tablet verbinding te maken met het internetmodem in een van de bussen.
Samen met de provincie Noord-Holland, als beheerder verantwoordelijk voor het openbaar, is Connexxion steeds op zoek naar mogelijkheden om het reizen met de bus aantrekkelijker en aangenamer te maken. Uit diverse onderzoeken blijkt dat reizigers gebruik willen maken van gratis internet. Vanaf nu stelt Connexxion dan ook, met dank aan Provincie Noord-Holland, gratis internet beschikbaar in alle Connexxionbussen in de gebieden Noord-Holland Noord, Haarlem-IJmond en Gooi en Vechtstreek. Overigens konden de reizigers van buslijn 320 (Rnet) al enige tijd gebruik maken van gratis internet.
De Wifi-verbinding is in eerste instantie bedoeld voor gebruik in de bus. Maar doordat het signaal een bereik heeft van zo’n vijftien meter, kunnen passagiers er ook tijdens het wachten buiten de bus gebruik van maken.
Marc Rozendal, regiodirecteur van Connexxion: “Connexxion was in 2006 de eerste die wifi installeerde in het openbaar vervoer. Dat was op de Valleilijn, onze treinverbinding tussen Amersfoort en Ede/Wageningen. Het is tegenwoordig min of meer een vanzelfsprekendheid aan het worden dat je in het openbaar vervoer kunt internetten. De een wil werken, de ander nog even zijn huiswerk nakijken en weer een ander wil het laatste nieuws bijhouden. Connexxion is dan ook heel blij, dat we samen met de provincie dit project konden realiseren. We gaan er vanuit, dat over enkele jaren alle bussen van Connexxion, door heel Nederland, zijn uitgerust met gratis wifi.”

Eerste smartphone met 1440p-scherm

LG wil een eerste smartphone op de markt brengen met een 1440p-scherm. Dat wil zeggen dat de resolutie 2560x1440 pixels bedraagt. De G Pro 2 wordt de opvolger van de Optimus G Pro die in de zomer van vorig jaar verscheen. Het scherm zal 5,9 inch groot worden, in tegenstelling tot de 5,5 inch van de eerste G Pro, aldus Asiae. De kans is groot dat de G Pro 2 net als zijn voorganger draait op een Snapdragon-processor.

CyanogenMod-smartphone krijgt Qualcomm-chip

De Chinese fabrikant OnePlus heeft recentelijk aangekondigd een CyanogenMod-smartphone op de markt te brengen. Het zou het tweede CyanogenMod-toestel worden na de Oppo N1, van de eveneens Chinese fabrikant Oppo. OnePlus meldt tevens dat Qualcomm een groot aandeel gaat hebben in de aankomende CyanogenMod-smartphone. De Amerikaanse chipfabrikant gaat de Chinese mobieltjesfabrikant waarschijnlijk financieel steunen, maar ook van mobiele chips voor smartphones voorzien. De verwachting is dan ook dat de OnePlus CyanogenMod-smartphone een Snapdragon-chip – de meest populaire mobiele chip – krijgt.

maandag 27 januari 2014

Nokia Asha 501 nu beschikbaar in Nederland

De Nokia Asha 501 is vanaf nu in Nederland verkrijgbaar. De Asha 501 is een betaalbare, stijlvolle smartphone, verkrijgbaar voor 89 euro De smartphone draait op het nieuwe Asha-platform en is verkrijgbaar in vier kleuren (rood, geel, cyaan en wit). De Asha 501 bestaat uit slechts twee delen: een duurzame en verwijderbare hoes en een krasbestendig, glazen scherm. Dit is een 3-inch touchscreen met één ‘back’-knop. Het compacte toestel weegt slechts 98 gram. De nieuwe Nokia Asha 501 heeft een lange stand-bytijd van maximaal 48 dagen.

Tizen smartphone verder uitgesteld

Samsung heeft de release van zijn telefoon met het eigen besturingssysteem Tizen verder uitgesteld. De Zuid-Koreaanse fabrikant wilde zijn toestel in de eerste helft van dit jaar uitbrengen, maar noemt nu geen geplande releasedatum meer. Eerder bleek al dat de Japanse provider NTT Docomo de release van het toestel had geannuleerd

Goedkopere versie van de Galaxy Note 3

Samsung zou in maart een goedkopere versie van de Galaxy Note 3 uit willen brengen onder de naam Note 3 Neo. De smartphone zou een 720p-touchscreen hebben en een Samsung Exynos-soc. Bij de introductie zou het toestel 599 euro moeten gaan kosten. Dat meldt Sammobile op basis van een tip van een Belgische winkelier die tevens stelt dat het toestel binnenkort al vooruit is te bestellen. De bron stuurde ook een aantal foto's van de Samsung Galaxy Note 3 Neo mee, waarbij het toestel sterk lijkt op de bestaande Note 3.

vrijdag 24 januari 2014

Waarom een iPad Pro met OS X zin heeft

Volgens prille geruchten komt Apple later dit jaar met een grotere iPad, die in het geruchtencircuit al iPad Pro wordt genoemd. De nieuwe tablet zou een 12,9-inch scherm krijgen en gaat concurreren met de grotere tablets die bedrijven zoals Samsung onlangs op de markt brachten. “Als ‘ie op OS X draait ga ik hem kopen”, is een veelgehoorde opmerking onder lezers van iCulture. Heeft het voor Apple zin om een iPad Pro met OS X uit te brengen? En in hoeverre is zo’n extra grote iPad realistisch?

'Wachtwoord-app ook voor Android'

De populaire app 1Password voor het beheer van wachtwoorden komt vrijwel zeker binnenkort beschikbaar voor Android-gebruikers. Met de app 1Password kunnen gebruikers al hun wachtwoorden op één applicatie opslaan en die activeren met één master-wachtwoord. Tot nu toe was deze inmiddels zeer populaire app alleen beschikbaar voor iOS, Windows en Mac-gebruiker. Maker AgileBits komt echter binnenkort met een bèta-versie voor 1Password die geschikt is voor Android. Dat meldt El Adroide Libre, een Spaanstalige nieuwssite die geheel gericht is op Android.

donderdag 23 januari 2014

Intel koopt zich omhoog op de tabletmarkt

Tabletfabrikanten krijgen van Intel een flinke financiele stimulans om zijn nieuwe Bay Trail-chips in tablets te gebruiken. De chipmaker wil dit jaar een grote inhaalslag maken op tabletgebied. Intel-ceo Brian Krzanich bevestigde vrijdag de gang van zaken. Hij zei dat "de meeste van onze projecten in 2014 een vorm van 'contra revenue' gebruiken", schrijft de nieuwsdienst van Webwereld-uitgever IDG. Krzanich bedoelt dat Intel de kosten van de chips grotendeels voor zijn rekening neemt.

Panasonic toont robuuste ultrabook

Panasonic heeft een nieuwe versie van zijn Toughbook-laptop met omklapbaar touchscreen aangekondigd. De fabrikant heeft een magnesiumlegering met koolstof voor de stevige hybride gebruikt, waardoor het gewicht laag blijft. De Thoughbook CF-MX3 in de Lets Note-serie bevat een mat 12,5-" scherm met resolutie van 1920x1080 pixels, een Core i5-4200U, 4GB werkgeheugen en een ssd van 128GB inch. Ook komt er een model met Core i7 en dubbele geheugen- en ssd-capaciteiten. Daarmee

woensdag 22 januari 2014

Mozilla test eerste tablet met Firefox OS

Mozilla is begonnen met het testen van zijn besturingssysteem, Firefox OS, op tablets. Dat blijkt uit foto's van Mozilla-medewerker Asa Dotler. De tablet, gebouwd door Foxconn, heeft een 10,1 inch scherm, een resolutie van 1280 bij 800 pixels, 2GB intern geheugen, 16GB aan opslaggeheugen en een A7 quadcore processor van fabrikant Alwinner. Verder beschikt het apparaat over alle gebruikelijke aansluitingen, zoals Wifi, Bluetooth en GPS.

Mark Zuckerberg opent Mobile World Congress dit jaar

Over een ruime maand is het weer tijd voor het Mobile World Congress, iets waar alle liefhebbers van smartphones en tablets vast en zeker naar uitkijken. Wij natuurlijk ook. Dit jaar zal het congres een ongekende opener hebben. Niemand minder dan Mark Zuckerberg opent het evenement met een speciale keynote. Het evenement vindt dit jaar plaats van 24 tot en met 27 februari en is zoals elk jaar te vinden in Barcelona.

dinsdag 21 januari 2014

LG G Flex komt naar Nederland


De LG G Flex, ’s werelds eerste flexibele smartphone met zelfhelende achterkant komt naar Nederland. Het is ’s werelds eerste smartphone met een verticaal gebogen scherm dat ook nog eens buigbaar is. De buigbaarheid in combinatie met de zelfhelende coating op de achterkant maken de innovatieve G Flex tot een stabieler toestel dat tegen een stootje kan.
De LG OLED beeldschermtechnologie biedt niet alleen het scherpste beeld, maar ook de mogelijkheid het scherm te buigen. Dit komt niet alleen terug in de G Flex, maar ook in LG’s Curved OLED TV en Flexible OLED TV.
In Nederland is de LG G Flex vanaf eind februari 2014 beschikbaar bij onder andere T-Mobile en The Phone House voor een consumentenadviesprijs van 749 euro of in combinatie met een abonnement. Daarnaast is het toestel ook los te koop bij veel telecomwinkels en webshops. De G Flex is al beschikbaar in Azië (Zuid-Korea, Hong Kong en Singapore). In de komende periode zal de G Flex in de Verenigde Staten en Europa beschikbaar komen, later zal het product ook in de rest van de wereld uitgerold worden.

LG G3 mogelijk in mei

De LG G3 release verschijnt mogelijk op 17 mei. Het toestel zou op die dag internationaal worden gelanceerd voor een nog onbekende adviesprijs. Volgens een Koreaanse publicatie is de G3 voorzien van een 5,5 inch-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels (QHD). De LG G3 is de opvolger van de populaire LG G2 en heeft dus waarschijnlijk een groter en scherper scherm dan zijn voorganger. Verder beschikt de G3 naar verluidt over een octacore-processor. Dat is een processor met acht kernen, die sterk verbeterd zou moeten zijn door de licentie die LG heeft op de Cortex A50-processor van ARM.

Aantal specificaties Samsung Galaxy S5 bevestigd

Een zoekopdracht in het Hardware.Info nieuwsoverzicht met de productgroep Smartphones en met de zoekterm Samsung Galaxy S5 levert een vrij uitgebreid overzicht van de verschillende geruchten over deze verwachtte opvolger van de Samsung Galaxy S4. SamMobile geeft nu aan dat er door een anonieme bron binnen Samsung nu bevestigend is geantwoord op een groot aantal van deze geruchten. Hierbij zouden ook een aantal specificaties van de Samsung Galaxy S5 Mini en Galaxy S5 Zoom gegeven zijn. Het is hierbij wel aan te tekenen dat het hierbij nog steeds om geruchten gaat omdat de bron zich niet bekend gemaakt heeft. bevestigd of bevestigt

maandag 20 januari 2014

Smartphone opladen met Hydrogen Reactor

Met je eerste mobiele telefoon, in mijn geval was dat een Nokia 6210, kon je makkelijk een paar dagen doen zonder dat de batterij leeg ging. Maar met de smartphones van vandaag de dag mag je blij zijn als de batterij het einde van de dag haalt. Een aantal bedrijven heeft een 'mobiele charger' uitgebracht om de batterijduur een boost te geven, ook als je niet in de buurt bent van een eventueel oplaadpunt. Maar ook deze zijn beperkt in hun mogelijkheden, en moeten vaak ook lang opladen.

KPN maakt mobiel bellen onmogelijk in heel dorp

Mensen met een mobiel telefoonabonnement van KPN (waarbij ook bijvoorbeeld Hi en Telfort horen) in Overloon hebben sinds 23 december 2013 geen (goed) bereik meer. Het probleem ontstond net voor kerst 2013 toen de KPN-zendmast op het voormalige boerenbondgebouw in Overloon (provincie Noord-Brabant) werd verwijderd. Daardoor waren inwoners van het dorp aan de rand van De Peel ineens niet meer bereikbaar op hun mobiele telefoon.
Dat de zendmast gesloopt zou worden, was al een jaar bekend. De eigenaar van het terrein gaat er namelijk woningen bouwen. T-Mobile had ook een zendmast op het sloopterrein, maar regelde op tijd een andere voorziening. Dat deed KPN niet en daar zijn de KPN-klanten in Overloon boos over.

Chrome spaart je mobiele databundel

Google rolt een opvallende nieuwe functionaliteit uit voor zijn mobiele versie van Chrome. Eenmaal ingeschakeld kan Chrome's zogeheten 'datacompressie en bandbreedte-management' tot wel 50 procent minder data verstoken. Nadeel is dat het kan zorgen voor een langere laadtijd van webpagina's. De functie wordt toegevoegd bij de aanstaande Chrome-updates van zowel Android als iOS.

vrijdag 17 januari 2014

De tablet voor op tafel

De HP Slate 21 is namelijk niet echt als een tablet te classificeren, maar ook niet als een desktopcomputer. Het is iets dat er tussenin zit. De Slate 21 wordt bijvoorbeeld niet uitgerust met een accu zoals bij een tablet wel het geval is, maar evengoed laat HP een toetsenbord en muis ook achterwege, wat de vergelijking met een all-in-one ook minder treffend maakt.

donderdag 16 januari 2014

‘Facebook wil meer losse mobiele apps in 2014′

Facebook gaat meer mobiele applicaties uitbrengen voor verschillende doeleinden in 2014. Dat weet techsite The Verge. Het sociale netwerk zou een reeks aan verschillende losse apps in de planning hebben staan, waarbij je Facebook Messenger en Instagram mag zien als voorlopers van apps die nog komen gaan. “In de toekomst verwachten we meer diensten te ontwikkelen die mensen helpen om te delen”, zei oprichter Mark Zuckerberg eerder.

‘App-gebruik groeide in 2013 met 115 procent’

Gebruik van mobiele apps is in 2013 meer dan verdubbeld. Dit blijkt uit een onderzoek van Flurry in handen van The Next Web. App-gebruik over het algemeen groeide met 115 procent ten opzichte van 2012. Van alle soorten apps was de groei het grootst bij sociale applicaties: deze werden 203 procent meer gebruikt in 2013. De cijfers zijn op basis van 400.000 mobiele applicaties die met behulp van Flurry’s analysetools in de gaten worden gehouden.

LTE rukt op in Frankrijk

De drie grootste operators in Frankrijk hebben in het afgelopen jaar gezamenlijk een ruime drie miljoen LTE-abonnementen weten te verkopen. Dat blijkt uit de jongste cijfers die zij, onafhankelijk van elkaar, hebben gepubliceerd. Orange, SFR (onderdeel van het concern Vivendi) en Bouygues Telecom hebben in 2013 elk ruim één miljoen Fransen weten te porren voor het afsluiten van een LTE-abonnement. Hiermee heeft het trio ruimschoots eerder gecommuniceerde doelen voor het afgelopen jaar weten te halen.

woensdag 15 januari 2014

Arnhemse Android-winkel O-Droid lanceert webwinkel

De Arnhemse O-Droid Store heeft zijn eigen webwinkel geopend, waardoor veel producten uit de winkel ook online te bestellen zijn. O-Droid biedt onder andere de Chromecast en Moto G aan. Verder zijn er onder andere boeken, accessoires, Chromebooks, smartphones en tablets van onder andere Chinese merken en Android-sticks te vinden. Ook de schattige Andru-oplader is middels de webshop van O-Droid te koop.


Opladen kan straks dwars door kleding heen

Terwijl menige smartphonemaker zich afpeinst over mogelijkheden om de accu te laden via een matje waar je het toestel maar op hoeft te leggen, of een fraaie kom waar je hem ter oplading in kunt deponeren, werkt Mediatek aan een systeem waarbij je je smartphone niet eens uit je zak hoeft te halen om 'm op te laden.

dinsdag 14 januari 2014

Batterijduur smartphone het belangrijkst voor consument

Consumenten vinden een de batterijduur het belangrijkst voor een hedendaagse smartphone. Als tweede is de snelheid het belangrijkst gevolgd door het scherm. Dit blijkt uit onderzoek van SimOnlyRadar.nl onder 2360 respondenten, die hun stem de afgelopen drie maanden konden uitbrengen op de vraag: Wat vind jij het belangrijkst voor een smartphone? Met zeventien procent (405 respondenten) van de stemmen is batterijduur gekozen als belangrijkste eigenschap voor een smartphone. Dat juist de batterijduur als winnaar uit de bus komt is geen verrassing, aangezien de hedendaagse smartphones alsmaar groter en sneller worden wat op dit moment vooral ten koste gaat van de batterijduur. Zo gaan de topmodellen van de bekende smartphonefabrikanten van dit moment vaak niet langer dan een dag mee. Onze respondenten zouden graag zien dat de accu minimaal twee dagen zou kunnen functioneren zonder op te laden. Dit betekent dus bij de meeste smartphones een verdubbeling van de huidige batterijduur.

Wat weten we over Android 5.0?

Sinds oktober vorig jaar is Android 4.4 (KitKat) beschikbaar en de nieuwste versie van het besturingssysteem wordt langzaam maar zeker op steeds meer Android-toestellen beschikbaar. Google zou Google echter niet zijn als het bedrijf niet al bezig was aan een opvolger: Android 5.0. De eerste verwijzingen zijn al aangetroffen, onder meer in een zogenoemde Chromium-bugtracker.

maandag 13 januari 2014

T-Mobile start voorverkoop Sony Xperia Z1 Compact

Vandaag start T-Mobile met de voorverkoop van de Sony Xperia Z1 Compact. Deze nieuwe, compacte smartphone van Sony is in combinatie met een Stel Samen 1GB abonnement vana 0 euro verkrijgbaar. Ontworpen voor de consument die een ‘mini’ formaat wenst, zonder in te moeten leveren op de eigenschappen van een high end smartphone zoals een premium stofbestendig en waterdicht2 (IP55/IP58) ontwerp, de snelste processor en een breed assortiment aan ‘one-touch’ accessoires. De Xperia Z1 Compact heeft een stevig aluminium frame en komt in de kleuren; zwart, wit, en pink.

Browser grootste bron van ergernis voor tableteigenaren

De meeste problemen waar eigenaren van tablets over klagen, hebben te maken met de browser. Alleen de eigenaren van een Surface 2 hebben daar nauwelijks klachten over, maar die hebben weer andere problemen. Die conclusie valt te trekken uit een inventarisatie van Fixya van zo'n 10.000 klachten en vragen van bezoekers van zijn website met productinformatie. Die gegevens lenen zich niet voor een oordeel over de mate waarin gebruikers van verschillende apparaten met problemen kampen, maar laten wel zien wat voor elk platform de karakteristieke problemen zijn.

Beschermende case met toetsenbord voor nieuwe Samsung-tablets

Logitech breidt zijn productlijn van tablet-accessoires uit met de Logitech PRO, een dunne beschermhoes met een ingebouwd full-size Bluetooth-toetsenbord voor de nieuwe 12,2-inch Samsung Galaxy NotePRO en Samsung Galaxy TabPRO. De nauwkeurig ontworpen, tweezijdige folio biedt duurzame bescherming met een slank ontwerp voor de nieuwe tablets van Samsung.
Logitech PRO beschikt over een full-size toetsenbord die zorgt voor eenzelfde type-ervaring als bij een laptop. Daarnaast beschikt het product over Android-sneltoetsen voor extra gemak bij het openen van bijvoorbeeld recent gebruikte apps, het quick panel en e-mail.
Door de duurzame en afwasbare buitenkant van de Logitech PRO is de voor- en achterkant van de tablet beschermt tegen stoten, krassen en morsen. Het SecureLock-systeem zorgt ervoor dat de Galaxy NotePRO of Galaxy TabPRO stevig bevestigd blijft met de folio door middel van lichtgewicht en low-profile clips. Dit systeem is zo ontworpen dat de tablet niet per ongeluk uit de toetsenbord-folio valt, maar deze wel eenvoudig te plaatsen en verwijderen is.
Logitech PRO beschikt daarnaast over een dual-view stand die de Galaxy NotePRO of Galaxy TabPRO in twee ideale standen houdt: rechtop met het toetsenbord vrij om comfortabel te kunnen typen of plat met het toetsenbord verborgen voor het gemakkelijk surfen, lezen of gebruik van de S-pen.

vrijdag 10 januari 2014

'iPhone-gebruikers slimmer dan andere smartphonegebruikers'

In de categorie 'nutteloze onderzoeken' kunnen we de Test of Wits ook meerekenen: uit dit onderzoek van de Britse bookmaker Ladbrokes blijkt dat iPhone-gebruikers het slimst zijn. Via een enquête hadden deelnemers de mogelijkheid om te kiezen welk smartphonemerk ze hebben, om vervolgens een aantal Engelstalige vragen te beantwoorden. Het ging om vragen waarbij je patronen moest herkennen, codes moest kraken en puzzels moest oplossen. Een voorbeeld van een vraag was: 'Hoeveel negens zijn er te vinden tussen 1 en 100?'.

Smartphones steeds belangrijker

Een van de meest vooruitstrevende marktonderdelen is die van de smartphones. Al jaren is een race aan de gang om zoveel mogelijk megapixels en zo hoog mogelijke schermresoluties naar de smartphone te krijgen, maar in 2014 lijkt het vooral de schermtechniek te zijn die veel aandacht krijgt. Wat wij verwachten te zien dit jaar is meer flexibiliteit in mobiele telefoons, het zij door een gebogen scherm, een buigbaar en dus aanpasbaar scherm of andere flexibele materialen. Deze schermen komen in een resolutie die ergens tussen Full HD en Ultra HD ligt, of zelfs de 3840 x 2160-resolutie van Ultra HD haalt.

donderdag 9 januari 2014

Nog geen 4G in trein

T-Mobile gebruikt voorlopig alleen nog zijn 3G-netwerk bij het aanbieden van internet in treinen van de NS. Wifi in de trein kampt vaak met capaciteitsproblemen, die bij het gebruik van 4G vermoedelijk minder groot zouden zijn. De reden dat T-Mobile geen 4G gebruikt voor wifi in de trein, is omdat de huidige apparatuur in de treinen niet geschikt is. Omdat de apparatuur inmiddels in honderden treinen zit, zou het vervangen van die hardware veel tijd en geld kosten.

Acer lanceert nieuwe tablets

Acer lanceert drie nieuwe tablets in zijn Iconia-serie aangekondigd. Het gaat om 7 inch, 7,9 inch en 8,1 inch-modellen. Het goedkoopste model, de Iconia B1, gaat 129 euro kosten.
De Iconia A1-830 met 7,9 inch-scherm heeft een resolutie van 1024x768 pixels. Als processor wordt de Atom Z2560 gebruikt. De Iconia B1 kost 129 euro en biedt naast Wifi-ondersteuning  16GB opslagcapaciteit. De Iconia B1-721, met 3G ondersteuning, moet voor 179 euro van de hand gaan. Beide tablets komen eind januari beschikbaar.

woensdag 8 januari 2014

Connexxion vernieuwt wifi Valleilijn

Goed nieuws voor reizigers van de Valleilijn, de spoorverbinding tussen Ede-Wageningen en Amersfoort. Vervoerder Connexxion gaat in alle treinen de draadloze internetverbinding (Wifi) compleet vernieuwen. Volgens Connexxion is het bereik van de huidige wifi-zenders in de treinen niet voldoende om alle reizigers goed bereik te geven, en wordt er om die reden een extra zender geplaatst in de treinen.

Microsoft Surface Pro 2 heeft snellere processor

Op 22 oktober introduceerde Microsoft de tweede versie van zijn Surface Pro tablet. Nu blijkt dat het bedrijf ergens in december, twee maanden na de lancering dus, het apparaat heeft voorzien van een snellere processor. Waar er eerst een Intel Core i5 4200U geïntegreerd was, zit er nu een 4300U in. Het eerstgenoemde model deed zijn werk op een basis klokfrequentie 1,6 GHz met Turbo tot 2,6 GHz, terwijl de 4300U op 1,9 GHz tot 2,9 GHz geklokt is. Dat is overigens niet het enige verschil, want ook de HD Graphics 4400 GPU heeft een kleine boost gekregen van 1,0 naar 1,1 GHz.

dinsdag 7 januari 2014

Heerenveen, Sneek en Drachten vanaf nu ook op supersnel 4G netwerk KPN

KPN klanten in Heerenveen, Sneek en Drachten kunnen vanaf nu gebruikmaken van het supersnelle 4G netwerk. Daarmee behoren deze Friese plaatsen bij een steeds groter wordende reeks steden, dorpen en regio’s die de voordelen van het 4G netwerk van KPN kunnen ervaren.
Andere plaatsen in Friesland zullen snel volgen. “In Friesland mag het supersnelle 4G netwerk van KPN natuurlijk niet ontbreken”, zegt Joost Farwerck, Managing Director KPN Nederland en lid van de Raad van Bestuur.
Farwerck benadrukt de ambitie van KPN om 4G zo snel mogelijk beschikbaar te maken voor alle Nederlanders: “De uitrol van het netwerk verloopt voorspoedig. Onze technici werken elke dag keihard om het netwerk verder uit te rollen. Met als resultaat dat aan het einde van het eerste kwartaal van 2014 heel het land gebruik kan maken van het supersnelle 4G netwerk van KPN. Dat is drie maanden eerder dan oorspronkelijk gepland. KPN loopt in Nederland voorop in de uitrol van het netwerk.”

‘HTC One Two krijgt verwisselbare cameralenzen’

De HTC One Two, ook wel bekend als de HTC Two, krijgt naar verluidt cameralenzen die de gebruiker kan verwisselen naar gelang de situatie en de hoeveelheid licht die beschikbaar is. De Taiwanese telefoonmaker zou daarmee wel eens een primeur kunnen hebben; nooit eerder zagen we een smartphone met een lens die door de gebruiker kan worden verwisseld.

maandag 6 januari 2014

Afhandeling klachten over mobiel bereik onder de maat

De afhandeling van klachten over mobiel bereik door telecomaanbieders is onder de maat. Uit een enquête van TROS Radar in samenwerking met vergelijkingssite Bellen.com blijkt dat bijna 80 procent van de ondervraagden, die bij de provider klaagt over problemen met mobiel bereik, niet tevreden is over de afhandeling van de klacht.
Geen van de providers onttrekt zich aan deze malaise. Hi scoort het slechtst, 81 procent van de ondervraagden is niet tevreden over afhandeling. Hi wordt op de voet gevolgd door Vodafone met bijna 81 procent. Het minst slecht scoort T-Mobile, maar ook hier is nog bijna 75 procent niet tevreden over de geboden oplossing. Van de ondervraagde KPN-klanten is ruim 78 procent niet tevreden. Bij Tele2 ruim 77 procent. Bij Telfort en Ben bijna 77 procent en bij Hollandse Nieuwe ruim 76 procent.
TROS Radar deed in samenwerking met Bellen.com onderzoek naar het mobiele bereik in Nederland. Dit naar aanleiding van een oproep in TROS Radar waar in drie dagen tijd zo’n 1600 reacties op binnen kwamen. Deze reacties betreffen allemaal mensen die structurele problemen hebben met hun bereik.
30 procent van de ondervraagden klaagt over de problemen met mobiel bereik bij zijn provider. In bijna 30 procent van de gevallen erkent de provider het probleem, maar doet deze niets om het probleem op te lossen. In bijna 18 procent van de gevallen geeft de provider aan dat iemand in een witte vlek woont, een plek waar je nooit bereik hebt, en dus geen oplossing te kunnen bieden.


Android 4.3 update voor Sony Xperia SP vertraagd

In november bevestigde Sony de uitrolplannen van Android 4.3 'Jelly Bean' en Android 4.4 'KitKat' voor het huidige smartphoneassortiment. Hierbij werd ook de Xperia SP genoemd, een midrange toestel uit het voorjaar van 2013. Het apparaat zou in december 2013 een update naar Android 4.3 ontvangen. Inmiddels is 2014 reeds aangebroken maar de nieuwe softwareversie is nog altijd niet gearriveerd.

Eerste Wifi abonnement en lancering Binnenvaartnet

Vanaf heden kunnen binnenvaartschippers zich via de website www.binnenvaartnet.nl abonneren op de dienst WiFi in binnenhavens en op ligplaatsen. De stichting Binnenvaart Netwerk Diensten (BND) is speciaal opgericht voor het aanbieden van laagdrempelige ICT-diensten voor binnenvaartschippers, waaronder onbeperkt toegang tot internet via WiFi Hotspots in een groeiend aantal binnenhavens. In een tijd waarin steeds meer communicatie online verloopt, ontstaat ook in de binnenvaart de behoefte aan breedbandige, stabiele en betaalbare internetverbindingen.

vrijdag 3 januari 2014

'Vodafone verhoogt prijzen'

Vodafone gaat naar verluidt zijn Red- en Bel-Sms-Web-abonnementen per 6 januari aanpassen. Onder andere zouden Red Super en Red Plus een prijsverhoging krijgen, maar ook zouden de databundels worden uitgebreid. De 'Alles in één op Reis'-dagbundel zou standaard actief word. Telecomvergelijker claimt de details over de aanpassingen vroegtijdig in handen gekregen te hebben. De site meldt dat Red Plus 13 euro per maand duurder wordt, maar daar krijgt de gebruiker een verdubbeling van de databundel voor, terwijl ook een bundel van 100 minuten voor bellen naar het buitenland toegevoegd wordt.

Smartphones BlackBerry worden goedkoper

BlackBerry wil zijn komende smartphones 'concurrerend' prijzen, zegt directeur John Chen in een column in het Amerikaanse medium CNBC. De Canadese fabrikant gaf zijn BlackBerry 10-smartphones afgelopen jaar juist hoge adviesprijzen mee. Chen, die twee maanden geleden het stokje overnam van zijn voorganger Thorsten Heins, zegt dat het hardware- en ontwerpteam van BlackBerry het doel heeft meegekregen om producten van hoge kwaliteit tegen 'concurrerende' prijzen te maken.

donderdag 2 januari 2014

Snelheidsverhoging op 3G voor KPN, Hi en Telfort abonnees

KPN, Hi en Telfort klanten met een privé 3G mobiel abonnement krijgen in januari kosteloos een snelheidsverhoging. Al deze KPN en Hi klanten krijgen de maximale snelheid die op het 3G netwerk van KPN mogelijk is. Dit betekent een maximale snelheid van 14,4 Mbit/s download en 2.0 Mbit/s upload. Telfort verhoogt de internetsnelheid van alle klanten met een persoonlijk mobiel abonnement naar 7 Mbit/s. Voor Telfort-klanten die gebruik maken van de InternetVersneller wordt de nieuwe snelheid 14,4 Mbit/s.
In het dagelijks gebruik is dit te merken aan het sneller laden van webpagina’s, foto’s posten op Facebook of in Whatsapp en het laden van video’s op Youtube. Klanten hoeven zelf geen actie te ondernemen. Uiterlijk 23 januari ontvangen zij een SMS zodra de snelheidsverhoging is doorgevoerd. Het merendeel van de KPN klanten met een zakelijk 3G abonnement maakt al gebruik van de maximale snelheden die mogelijk zijn.