woensdag 29 februari 2012

Firefox smartphone bij LG?

LG zou bezig zijn met een smartphone op basis van Boot2Gecko, een mobiel OS dat bestaat uit web-api's en is gebouwd door Mozilla-ontwikkelaar Firefox. Het toestel zou deze week worden gepresenteerd. Het toestel is vooral gericht op ontwikkelaars om apps te testen die worden gemaakt voor Boot2Gecko, aldus ExtremeTech. In juni zou de downloadwinkel voor applicaties voor browser Firefox moeten opengaan en de shop voor B2G zou rond diezelfde tijd het daglicht moeten zien.

dinsdag 28 februari 2012

Dual Persona service als eerste beschikbaar op Samsung Galaxy SII


Telefónica Digital en VMware introduceren op het Mobile World Congress de nieuwe Telefónica Dual Persona service. Hiermee kunnen IT-afdelingen op eenvoudige wijze veilig een zakelijke mobiele werkomgeving (e-mail, applicaties, data et cetera) opzetten en beheren voor medewerkers met een Android-smartphone. Daarbij kan de werknemer zijn privacy beter waarborgen en heeft hij meer controle over de persoonlijke omgeving van de mobiele telefoon.
Beide bedrijven hebben vandaag ook bevestigd dat de Galaxy SII van Samsung de eerste mobiele telefoon is waarop de Telefónica Dual Persona service kan draaien. Samsung zal naar verwachting in de komende maanden de eerste smartphones uitbrengen die compatibel zijn met de service.
Telefónica Dual Persona service voor Android-apparaten is beschikbaar in het tweede kwartaal van dit jaar.

Is terreinbreed Wifi wel ideaal voor recreatie?

Een Wifi-verbinding is tegenwoordig standaard in alle laptops, tablets en smartphones. Wanneer men daarom op de camping internet wil, lijkt het plaatsen van Wifi-antennes die het hele recreatieterrein bestrijken de meest logische keuze. Maar terreinbreed Wifi, werkt dat ook in de dagelijkse recreatiepraktijk?

Mozilla opent eigen HTML5 app store

Mozilla zal op de Mobile World Congress in Barcelona de Mozilla Markeplace ten doop houden. Het wordt een web app store die moet concurreren met de Google Chrome Web Store. Na de opening begint Mozilla met de acceptatie van apps van ontwikkelaars. De apps worden geacht gebruik te maken van een combinatie van HTML5 en door Mozilla voorgestelde API’s.

zondag 26 februari 2012

ProAssist komt beloften iPhone verzekering niet na

Get Microsoft Silverlight Bekijk de video in andere formaten.

Miljoenen Nederlanders hebben inmiddels een smartphone. Dat zijn geen goedkope telefoons: een nieuwe iPhone bijvoorbeeld kost minstens zeshonderd euro. Omdat die zo duur is, wordt in de winkel dringend geadviseerd een verzekering af te sluiten. Veel mensen sluiten deze verzekering af omdat ze geen seconde meer zonder hun smartphone kunnen. De smartphone-verzekering van ProAssist wordt door diverse providers en belwinkels aangeboden. Kassa heeft veel klachten ontvangen over die verzekering.
Voor €10,05 per maand en een eigen risico van €40 belooft ProAssist binnen vier uur een vervangend toestel te leveren waar dan ook in Nederland wanneer jouw telefoon stuk is, maar dat lukt vaak niet. Bij het afsluiten van de verzekering wordt verteld dat je een gelijkwaardig leentoestel krijgt. In de praktijk gaat dat ook vaak mis, omdat de simkaart niet in het (verouderde) leentoestel past, het leentoestel het niet (goed) doet en je er bijvoorbeeld niet mee kan internetten. Ook bij speciale iPhone verzekering, levert ProAssist vaak geen iPhone als leentoestel. Klanten moeten er vaak een week of langer op wachten. Ook duren de reparaties heel erg lang, men is vaak weken het toestel kwijt zonder dat ProAssist kan aangeven wanneer het gemaakt is.

donderdag 23 februari 2012

Eerste eigen smartphone van Sony

In maart lanceert Sony Mobile zijn eerste smartphone onder de merknaam Sony. De Xperia S werd vorige maand reeds aangekondigd. Het toestel verschijnt eerst met Android 2.3, maar zal dit voorjaar een update naar Android 4.0 krijgen. Het LCD scherm heeft een diagonaal van 4,3 inch en een resolutie van 720 pixels. Het toestel loopt op een Qualcomm MSM8260, een dualcore-processor.

woensdag 22 februari 2012

BlackBerry PlayBook OS 2.0 is beschikbaar

BlackBerry PlayBook OS 2.0 is sinds dinsdag gratis te downloaden voor gebruikers van een BlackBerry PlayBook tablet. Het BlackBerry OS 2.0-besturingssysteem beschikt nu bijvoorbeeld eindelijk over een mail-app. E-mail en verschillende sociale netwerken (zoals Facebook, Twitter, LinkedIn) worden gecombineerd. Ook kunnen de sociale netwerken worden gesynchroniseerd met de agenda en contactpersonen, die realtime worden bijgewerkt met informatie van Facebook, Twitter en LinkedIn.

Mozilla toont eigen mobiele besturingssysteem

De maker van Firefox, Mozilla, lanceert op het Mobile World Congress in Barcelona zijn eigen mobiele besturingssyteem. Niet Android of iOS, maar het web is de laag waarop programmeurs hun applicaties bouwen. Volgende week zal een team van Mozilla de eerste publieke demonstratie geven van het prototype van Boot to Gecko (B2G, source). Brendan Eich, die bij B2G is betrokken, zegt dat hij volgende week tijdens het Mobile World Congress ook namen van partners bekend zal maken. Dat gaat vermoedelijk om hardwarefabrikanten die de proef willen aangaan.

dinsdag 21 februari 2012

Waterdichte smartphone voor Panasonic

Panasonic brengt in maart voor het eerst in jaren weer een mobiele telefoon uit in Europa. Het wordt de Eluga, een Android-telefoon die volgens de fabrikant waterdicht is en ook tegen stof kan. De telefoon wordt uitgerust met een 4,3 inch groot scherm en er zou ondersteuning worden geboden voor NFC.

Gratis wifi in Hoog Catharijne

Vastgoedbelegger Corio gaat in verschillende winkelcentra, waaronder Hoog Catharijne in Utrecht, gratis Wifi beschikbaar stellen. Bezoekers van Hoog Catharijne kunnen voortaan gratis met hun smartphone of tablet op internet surfen. De gratis internettoegang past binnen de missie van Corio om zogeheten ‘favourite meeting places’ te realiseren.

vrijdag 17 februari 2012

Wi-Fi gaat mobiel met Alcatel-Lucent

Vooral door de groeiende interesse van consumenten in cloud-based applicaties voor het opslaan van muziek, video’s, foto’s en multimedia content, neemt de wens om gemakkelijk van 3G of 4G netwerken naar Wi-Fi te kunnen switchen aanzienlijk toe. De zoektocht naar een beschikbaar netwerk en complexe log-in en password procedures, maken dat naadloos switchen tussen cellulaire diensten en Wi-Fi nog niet altijd even verloopt.
Met de introductie van lightRadio Wi-Fi maakt Alcatel-Lucent het eenvoudiger om over veilige Wi-Fi connecties, via smartphones, tablets en laptops, toegang tot het internet te krijgen.
lightRadio. Wi-Fi zoekt automatisch naar beschikbare openbare Wi-Fi netwerken, hotspots en cellulaire diensten en maakt direct contact met kwalitatief het beste beschikbare en meest betrouwbare draadloze breedband netwerk. Inloggen is niet meer nodig.
Om de interoperabiliteit veilig te stellen, werkt Alcatel-Lucent samen met een aantal grote Wi-Fi access point bedrijven. Motorola’s high-performance Wi-Fi oplossing en Qualcomm Atheros Wi-Fi technologie zijn geïntegreerd in de multi-standaard Metrocellen.

Tweede versie Galaxy Mini

Samsung introduceert een tweede versie van zijn populaire Galaxy Mini. Officieel is hij nog niet aangekondigd, maar zowel specificaties als een foto zijn uitgelekt via internet. De Mini 2 zal een 3,3 inch touchscreen krijgen met een 800 MHz processor, WiFi, HSDPA en 3 GB opslagcapaciteit. Achterop zit verder nog een 3 megapixel camera. Het toestel zal draaien op Android 2.3.

donderdag 16 februari 2012

ALDI lanceert eigen merk telefoons

Klanten van ALDI kunnen bij de supermarktketen vanaf deze maand ook terecht voor mobiele telefonie. Onder het merk Wolfgang worden drie verschillende simlockvrije telefoons geïntroduceerd. Als eerste een social media messenger phone die voor 49,99 euro voorzien is van een qwerty toetsenbord én een dual sim slot. Voor laptops verkoopt ALDI een bijzondere USB webstick waarmee niet alleen mobiel internet mogelijk is, maar waarmee ook via de laptop kan worden gebeld.
De USB kan heel eenvoudig in een laptop worden geplugd, waarna mobiel internetten, mits voorzien van een geldige simkaart, mogelijk is. Bijzonder aan de stick is dat er via de laptop ook mee gebeld kan worden. Zowel de webstick als de mobiele telefoons zijn simlockvrij. Met ALDI Talk verkoopt ALDI ook prepaid telefonie en internet. Daarbij wordt gebruik gemaakt van het netwerk van KPN, met zeer concurrerende tarieven.
Bijzonder aan deze nieuwe telefoons is de dual sim mogelijkheid. Met twee simkaarten kun je bijvoorbeeld een voordelig bellen bundel nemen bij de ene provider en een voordelig internet bundel bij de andere. Of je kunt je zakelijke en privénummer in één apparaat combineren.
De webstick is nu verkrijgbaar en de qwerty telefoon is vanaf 22 februari te koop bij de ALDI filialen. Later dit jaar zullen nog twee dual sim telefoons aan het assortiment worden toegevoegd: een strak Android toestel met een groot 4.3" scherm, snelle processor, twee camera's en op beide simkaarten 3G verbinding. Het derde toestel is eveneens een Android dual sim, maar met een compact 2.8" scherm. De verkoopprijs voor de 4.3" smartphone zal ver onder de 200 euro liggen en met de 2.8" versie wil ALDI de eerste volwaardige smartphone onder de 100 euro op de markt gaan brengen.

'Apple test kleinere iPad'

Apple zou werken aan een kleinere iPad. De mini-iPad zou een 8 inch scherm krijgen. Dat melden anonieme medewerkers van enkele Aziatische toeleveranciers tegenover The Wall Street Journal. Volgens de krant heeft Apple de leveranciers ontwerpen getoond voor een nieuw apparaat. De vorig jaar gelanceerde iPad 2 heeft een scherm van 9,7 inch. Het is overigens niet waarschijnlijk dat dit kleine model snel gelanceerd gaat worden. De iPad 3 zou begin maart gepresenteerd moeten worden.

woensdag 15 februari 2012

Apps wordt beperkt op Windows Phone Tango

Op Windows Phone Tango, de volgende versie van Microsofts mobiele besturingssysteem, kunnen niet zomaar alle apps draaien. Met name toepassingen die veel processorcapaciteit claimen. Dat beweert in elk geval Paul Thurrott van WinSuperSite. Microsoft zal volgens WinSuperSite sommige eigenschappen in het besturingssysteem uitschakelen.

Eén zwaluw maakt nog geen zomer

De Nokia Lumia 800 ligt inmiddels zo'n drie maanden in de Nederlandse winkels. Het toestel wordt door veel experts geprezen voor zijn design, specs en de gebruiksvriendelijkheid. Nee, het is zeker geen super high end toestel, maar dat was ook niet wat Nokia in gedachte had toen men haar eerste Windows Phone toestel op de markt bracht. Maar wordt de Lumia echt een succes? De 'naam' van Nokia als smartphone fabrikant is besmet door de (vele) miskleunen van de afgelopen jaren. Voordat de Lumia 800 op de markt kwam was de algemene tendens (in winkels en op fora) toch vooral dat Nokia niet meer gezien werd als serieuze smartphone speler.

dinsdag 14 februari 2012

Tele2 gaat mobiele strijd aan en lanceert SmartMix

Tele2 lanceert vandaag een nieuw mobiel abonnement, SmartMix. De abonnementsvorm is volledig ingericht op basis van het veranderde gedrag van consumenten. Iedere klant kan zijn of haar eigen ideale mix van belminuten/ sms’jes en internet samenstellen.
Directeur Tele2 consumentenmarkt, Herwin van der Kamp: “De afgelopen maanden zagen wij de markt 180 graden de andere kant op bewegen. Consumenten gebruiken steeds meer internet op hun mobiel, maar worden bij veel providers gedwongen om ook veel belminuten af te nemen bij hun grote internetbundel, terwijl zij die minuten helemaal niet gebruiken. Dit gaat dus in tegen de wens van de consument. Tele2 kiest de kant van de consument en blijft de markt challengen. Daarom lanceert Tele2 SmartMix: een abonnement waar klanten zelf aan de knoppen zitten en bepalen welke bel/ sms- en internetbundels het beste bij hen passen. Hierdoor krijgen zij precies wat zij nodig hebben en betalen niet langer voor iets wat ze toch niet gebruiken."
Tele2’s SmartMix geeft consumenten zelf de mogelijkheid om aan de knoppen te draaien.
Met de keuze uit 6 verschillende bundels tussen de 100 en 750 belminuten/sms-berichten en onafhankelijk daarvan vier internetpakketten tussen de 200 en 1500MB per maand. Op de website www.tele2.nl zijn alle keuzemogelijkheden en de bijbehorende prijzen in een oogopslag te zien.
De nieuwe abonnementsvorm betekent overigens niet dat Tele2 ook de prijzen voor internet op je mobiel zal verhogen. Deze blijven zoals men van Tele2 gewend is, zeer scherp.
De lancering wordt ondersteund met een grote multimediale campagne die eind februari start. SmartMix abonnementen zijn al vanaf 14 februari verkrijgbaar via de Tele2 website en daarnaast via vele bekende telecomwinkels.

Mobiel internetten in buitenland niet duurder dan 60 euro

De rekening voor mobiel internet in het buitenland mag nooit meer dan zestig euro per maand bedragen, ook in landen buiten de Europese Unie. Dat staat in een voorstel van de Europese Commissie. Het maximum geldt nu alleen wanneer een inwoner van een EU-land mobiel internet gebruikt in landen die zijn aangesloten bij de Europese Unie, maar dat zou voor alle landen wereldwijd moeten gaan gelden, meldt The New York Times.


iPhone 4S faalt koudtest

Het Finse magazine MikroPC deed onderzoek naar de werking van mobieltjes bij temperaturen van 0 tot -40 graden Celsius. De iPhone 4S is van alle geteste smartphones het slechts bestand tegen de vrieskou. Bij -5 graden begon het toestel te haperen, bij -10 gaf hij er helemaal de brui aan. De Samsung Galaxy SII deed het een stuk beter.

Al een half miljoen Belgacom FON spots

Belgacom-klanten hebben in totaal al meer dan 500.000 FON-netwerken opgezet. Wifi via opengestelde thuisnetwerken bereikt inmiddels grote gedeeltes van de meeste Belgische steden. Het is voor Belgacom-klanten mogelijk om hun eigen Wifi te delen met anderen via FON, waarna zij op hun beurt verbinding kunnen maken met de Wifi-netwerken van andere participanten.

maandag 13 februari 2012

Meer controle over verbruik met My Vodafone app

Om klanten meer controle te geven over het verbruik en de kosten van data, bel en SMS op de smartphone, lanceert Vodafone vandaag de gratis My Vodafone app en de mobiele website m.vodafone.nl. De app voor Android is direct beschikbaar voor abonnees en prepaid gebruikers. De iPhone app volgt zeer binnenkort. De app en mobiele website zijn onderdeel van een reeks initiatieven ter verbetering van de klantervaring. Andere voorbeelden zijn ondermeer de 24/7 online webcare en de Vodafone Smartphone Crew.
De My Vodafone app en mobiele website biedt klanten ook persoonlijke abonnementsinformatie, inclusief aangesloten BloX voordeelbundels zoals de Internet op Reis Dagbundel. lndien de klant een extra BloX voordeelbundel wil aansluiten, kan dat vanaf nu ook via de app of de mobiele website. Afhankelijk van het verbruik kan dat voor klanten voordeliger zijn. Verder is er informatie beschikbaar om de kosten van mobiel verbruik in de hand te houden, zoals het internationale tarievenoverzicht voor gebruik van smartphones in en naar het buitenland. Daarnaast bieden de My Vodafone app en de mobiele website - ook voor niet Vodafone klanten - een overzicht van de populairste mobiele apps, een Vodafone winkelzoeker op basis van de GPS locatie en antwoorden op veelgestelde klantenservice vragen.
 

Hi start met weekbundels

De KPN dochter Hi introduceerde vorige week week zogenaamde PrePay week bundels. Bel, SMS- en datategoeden die per week aangeschaft en afgerekend kunnen worden. Voor de prepaid veelgebruiker zijn de weekbundels wellicht interessant, maar als je 100MB data en maximaal 20 belminuten per week 'verstookt', dan betaal je daarvoor met de Hi Prepay Smart bundels 8 euro, per week dus. Dat komt neer op 32 euro per maand (of vier weken dus).

vrijdag 10 februari 2012

Witte MacBook R.I.P.

De witte MacBook is niet meer. Hij werd in juli vervangen door de laatste generatie MacBookAirs. Scholen en andere leerinstellingen konden nog wel witte MacBooks kopen, maar dat is nu voorbij. Apple heeft nu aan zijn partners laten weten dat de MacBook definitief niet meer te leveren is.

Vodafone introduceert LTE toestel in Duitsland

Vodafone brengt in Duitsland de HTC Velocity 4G op de markt, een Android-smartphone die over de 4G-netwerktechnologie LTE beschikt. Het toestel van HTC is eigenlijk bedoeld voor de Australische markt. De Velocity 4G is voorzien van een 4,5 inch-scherm met resolutie van 960x540 pixels, een dualcoreprocessor van Qualcomm met een kloksnelheid van 1,5GHz en een 8-megapixelcamera die ook video in 1080p-resolutie kan schieten.

donderdag 9 februari 2012

Straf voor open wifi-verbinding

In de Verenigde Staten zijn meer dan vijftig mensen aangeklaagd omdat ze hun Wifi-netwerk niet hadden beveiligd, waardoor ze het illegaal downloaden van films faciliteerden. Pornoproducent Liberty Media had de rechtszaak aangespannen, nadat internetgebruikers via torrents een film van het bedrijf hadden gedeeld en gedownload. Volgens de aanklacht zijn de gedaagden direct verantwoordelijk voor het downloaden en delen van de film, of hebben ze door hun nalatigheid hier aan bijgedragen, zo meldt IDG.


dinsdag 7 februari 2012

Witte Nokia Lumia 800 deze maand beschikbaar


Nokia lanceert later deze maand een prachtige witte versie van de Lumia 800. De glanzend witte Lumia 800 met Windows Phone 7.5 onderscheidt zich door een strak design en de beste social media- en internetprestaties. Mensen hebben met één druk op de knop toegang tot al hun sociale netwerken. Het groeperen van contacten gaat ontzettend eenvoudig en gebruikers genieten van de nieuwste Internet Explorer 9. Ook de witte versie van de Lumia 800 is voorzien van een AMOLED ClearBlack-beeldscherm van 3,7-inch en een 1,4 GHz-processor met hardwareversnelling en een grafische processor. De Lumia 800 is verder uitgerust met een kwaliteitscamera van Carl Zeiss en biedt HD-videoplayback, 16 GB aan intern geheugen en gratis SkyDrive-opslag voor het bewaren van foto’s en muziek.

maandag 6 februari 2012

Prepaid gebruiker KPN kan datategoed kopen

Prepaidgebruikers kunnen binnenkort ook datategoed kopen, voor gebruik per dag, week of maand. De prepaid internetbundel kan binnenkort met een nieuwe applicatie worden opgewaardeerd. Voor 1,50 euro kunnen gebruikers op één dag 20MB verstoken. Na een dag, week of maand is de bundel verlopen en moet een nieuwe worden aangeschaft. Daardoor lijken de nieuwe internetopties vooral handig voor incidentele internetters. Wanneer de data al op is voor het verstrijken van de aangekocht bundel moet er 1 euro per MB afgerekend worden.

Kaspersky Mobile Security Lite voor Android

Kaspersky Lab introduceert Kaspersky Mobile Security Lite, een gratis beveiligingsoplossing voor Android-smartphones. De applicatie - beschikbaar via de Android Market - beschikt over ‘Anti-Virus Lite’-functionaliteit voor een betere bescherming tegen het groeiende aantal kwaadaardige programma’s voor het Android-platform. Dit gecombineerd met andere belangrijke beveiligingsvoorzieningen, zoals antidiefstal en filtering van SMS en binnenkomende gesprekken, maakt Kaspersky Mobile Security Lite tot een van de meest geavanceerde gratis beveiligingsproducten.
De nieuwe voorziening maakt gebruik van de Kaspersky Lab Cloud Security Scanner-technologie om snel te kunnen reageren zodra bedreigingen de kop opsteken. Gebruikers van Kaspersky Mobile Security Lite worden aangeraden alle nieuwe programma’s te scannen met Anti-Virus Lite om de veiligheid van persoonlijke gegevens te garanderen.
De betaalde versie, Kaspersky Mobile Security, biedt geavanceerde mogelijkheden om malware te bestrijden, ongewenste telefoontjes en berichten te blokkeren, de smartphone op afstand te bedienen als deze zoek is geraakt of gestolen, en om gevoelige gegevens te verbergen. De volledig functionele anti-virusvoorziening scant ook automatisch alle nieuwe apps en blokkeert deze als wordt gedetecteerd dat ze kwaadaardig zijn.
Door te upgraden naar de betaalde versie van het product krijgt de gebruiker ook de anti-diefstalmodule met extra mogelijkheden, bijvoorbeeld SIM Watch, waarmee de smartphone op afstand kan worden geblokkeerd zodra de SIM-kaart wordt verwijderd. Ook is er een privacyfunctie beschikbaar voor het verbergen van de telefoonhistorie, de inhoud van de SMS-map en vergelijkbare informatie die niet voor het oog van derden bestemd is.
Zowel Kaspersky Mobile Security Lite als de betaalde versie van het product zijn beschikbaar in 13 talen, waaronder ook in het Nederlands. De verkoopprijs van de betaalde versie in de Android Market is €6,95.

Gratis Wifi in Stadhuis Hengelo

Bezoekers van het Hengelose stadhuis en stadskantoor kunnen vanaf nu gratis gebruik maken van een draadloos Wifi-netwerk. Dat meldt TwenteFM. De gemeente wil het wachten aangenamer maken, maar ook stimuleren dat bezoekers zelf dingen digitaal op kunnen zoeken en kunnen regelen via de gemeentelijke website.

vrijdag 3 februari 2012

HTC Sensation in ijswit

De HTC Sensation zal vanaf 1 maart ook beschikbaar zijn in de kleur Ice White. Het toestel is bovendien voorzien van Android 4.0 (Ice Cream Sandwich). Naast de HTC Sensation in Ice White, is de update naar Android 4.0 binnenkort voor alle toestellen in de Sensation-serie beschikbaar.  
De HTC Sensation in Ice White beschikt over dezelfde specificaties als het model in de kleur Grey, zoals een stijlvol design met aluminium en een royaal 4.3-inch qHD display. Hiermee profiteert de gebruiker van een optimale kijkervaring. Ook is de witte versie uitgerust met een 8-megapixel camera waarmee tevens full HD-video’s opgenomen kunnen worden. Gecombineerd met de gebruikservaring van HTC Sense zorgt dit voor een betere en meer persoonlijke beleving van Android.
Door de update naar de nieuwste Android-versie kunnen gebruikers van de HTC Sensation, HTC Sensation XE en HTC Sensation XL profiteren van een nog snellere browse-ervaring. Daarnaast kunnen zij hun toestel ontgrendelen door middel van gezichtsherkenning (face unlock). Met Android 4.0 is het ook voor het eerst mogelijk in te zoomen op de agenda en onderaan in het home screen zelf een balkje met favoriete apps te creëren. Ook biedt Android 4.0 naadloze integratie met Google+, het sociale netwerk van Google. De update wordt binnenkort Over the Air (OTA) naar alle gebruikers uitgerold.

donderdag 2 februari 2012

Astaro lanceert Access Point AP50 voor 5 GHz-verbindingen

Astaro, onderdeel van Sophos en marktleider in Unified Threat Management (UTM), lanceert de AP50, de nieuwe draadloze dual-band/dual radio Access Point. Deze nieuwe telg in Astaro’s familie van Acces Points ondersteunt WLAN-frequenties van zowel 2.4 GHz als 5 GHz. Daarmee is een nieuwe stap gezet in snel en betrouwbaar draadloos netwerken, waarbij radio-interferentie vrijwel uitgesloten is.
De draadloze Access Point AP50 ondersteunt dual-band verbindingen en dat betekent dat organisaties hun draadloze netwerken kunnen segmenteren (2.4 GHz en 5 GHz). Degenen die een snelle en ononderbroken draadloze verbinding nodig hebben met zo min mogelijk interferentie (bijvoorbeeld voor VoIP-telefonie), gebruiken het 5 GHz-netwerk. Voor de dagelijkse werkzaamheden is het 2.4 GHz-netwerk voldoende. Door het WLAN-gebruik te segmenteren gaan de prestaties omhoog en heeft elke gebruiker een optimale verbinding, zelfs in heel drukke WLAN-omgevingen.
Om de WLAN-prestaties nog verder te verhogen, biedt de AP50 ook een Gigabit Ethernet-interface en ondersteunt de Access Point MIMO-technologie met twee afneembare antennes, waarmee onder ideale omstandigheden een datasnelheid van 300 Mbit/s kan worden gerealiseerd. Op die manier kan de AP50 minstens 50 gebruikers toegang geven. De AP50 heeft bovendien een single port Gigabit PoE-injector waarmee de toegangspoort over de Ethernetkabel wordt gevoed. Daarmee is de AP50 nog flexibeler in te zetten. Zowel de AP50 als de PoE-injector ondersteunen de meest recente Power-over-Ethernet-standaard 802.3at (PoE+).

 

woensdag 1 februari 2012

KPN gaat sneller bezorgen

Sinds deze week bezorgt KPN bestelde producten nog op dezelfde dag bij zakelijke klanten. Met de service Same Day Delivery worden producten die voor 13.00 uur zijn besteld nog voor 22.00 uur bezorgd. Dit geldt voor mobiele telefonie en mobiel internet op laptop en tablet. KPN is de eerste provider met deze snelle service.
Met Same Day Delivery speelt KPN in op de groeiende behoefte aan snelheid en gemak van de moderne online klant. Binnen de zakelijke markt zijn dat met name klanten in het ZZP- en MKB-segment. Deze groep heeft vaak weinig tijd en mogelijkheden om speciaal de deur uit te gaan voor een bezoek aan een winkel. In een winkel kan de klant direct bellend weggaan; met Same Day Delivery wordt deze service ook online geboden, kosteloos en zonder dat de klant daarvoor de deur uit hoeft. Wie op werkdagen bij kpn.com/zakelijk voor 13.00 uur een mobiel product bestelt, kan deze nog dezelfde dag voor 22.00 uur gratis thuis of op kantoor laten bezorgen. De leveringsafspraak wordt telefonisch met de klant gemaakt. Uiteraard is het voor klanten ook mogelijk een later bezorgmoment te kiezen.
Bezorging op dezelfde dag is met Same Day Delivery in heel Nederland mogelijk, met uitzondering van de Waddeneilanden. Bestellingen na 13.00 uur worden volgens het bestaande proces, binnen 24 uur geleverd. Voor bestellingen met nummerbehoud en verlengingen gelden afwijkende levertijden.