donderdag 28 januari 2010

De nadelen van de iPad


Voor een 'magisch en revolutionair apparaat', dat mini-laptops 'overbodig maakt' (aldus Steve Jobs) heeft Apple's nieuwe iPad ook een heleboel dingen niet, stellen veel media vast. Meest genoemde kritiekpunten: ontbreken van multitasking, een camera, Flash en breedbeeld. En het typen zou onhandig zijn.

woensdag 27 januari 2010

Ook 3G voor iPad

De iPad verschijnt binnen twee maanden in Nederland. Amerikaanse prijzen beginnen bij 499 dollar, maar voor die prijs is maar 16 GB beschikbaar. De iPad van Apple is ook verkrijgbaar met 3G verbinding. Deze versie kost 130 dollar meer. Bestaande SIM kaarten passen er niet in. Alleen mini-SIMs.

Anders dan bij de iPhone is men niet gebonden aan een provider. De 3G versies komen later op de markt dan de Wifi versies.Er is trouwens ook nog een draadloos toetsenbord beschikbaar.

Apple lanceert iPad


Apple heeft zojuist zijn tablet in San Francisco gepresenteerd. De naam: iPad. Die lijkt inderdaad op een groot uitgevallen iPhone. Met virtueel toetsenbord. Je kunt er mee surfen, mailen, muziek afspelen, video's en foto's bekijken. De iTunes winkel zit, net als bij de iPhone, ingebouwd. En net als de iPhone kent de iPad een landschapsmodus, waarbij het scherm automatisch wordt aangepast. Tijdens de demonstratie werd duidelijk dat Flash (nog) niet wordt ondersteund. De details: een 9,7 inch display, een 1 GHZ Apple A4 chip, flashgeheugen 16 tot 64 GB. Naast Bluetooth is ook Wifi aanwezig. De batterij gaat 10 uur mee. Applicaties zijn te koop in de App Store. Bestaande iPhone apps worden eerst klein weergegeven, maar hoeven geen bewerking te ondergaan. Dat moet wel als de applicaties op een groot scherm worden weergegeven. Een speciale applicaties is bedoeld voor het lezen van eBooks. Apple levert ook iWork voor de iPad, voor het geven van presentaties en het schrijven van documenten. Tot nu toe was dit pakket alleen beschikbaar voor MacOS X.

Eigen smart phone van Microsoft


Microsoft breidt zijn mobiele portfolio uit met een eigen smartphone onder eigen naam. Het doel: het tegengaan van het dalende marktaandeel van het eigen Windows Mobile en het bieden van een antwoord op de Nexus One van Google. De lancering van de smartphone van Microsoft gaat plaatsvinden tijdens het Mobile World Congress in Barcelona.

dinsdag 26 januari 2010

iPhone op zonne-energie?

Een patentaanvraag van Apple onthult mogelijke plannen om draagbare apparaatjes, zoals een iPod of iPhone, in de toekomst te voorzien van zonnecellen. Door energie van de zon te gebruiken op de momenten dat deze aanwezig is, kan de gebruiksduur van de batterij verlengd worden. De zonnecellen worden volgens het patent onzichtbaar weggewerkt in de behuizing, waardoor vrijwel het hele oppervlak aan de voor- en achterkant zonlicht kan opvangen.

maandag 25 januari 2010

Motorola eist importverbod Blackberry


Motorola wil dat de verkoop van Blackberry's in de VS wordt verboden omdat deze toestellen onrechtmatig gebruikmaken van door Motorola gepatenteerde technieken. Het gaat daarbij om Wifi-verbindingen, de gebruikersomgeving en het energiebeheer. Circa vijfentwintig Blackberry-modellen zouden inbreuk maken op in totaal vijf patenten van Motorola.

Apple tablet lijkt op iPhone

Volgens AppleInsider zal het uiterlijk van de Apple Tablet sterk lijken op dat van de eerste generatie iPhone. Ook de knoppen, en verschillende aansluitingspoorten zouden overeenkomen met die van de eerste iPhone. Uiteraard heeft de tablet een heel ander formaat dan de eerste generatie iPhone, en AppleInsider omschrijft het uiterlijk van de tablet dan ook als "een eerste generatie iPhone die de confrontatie is aangegaan met een deegroller".

vrijdag 22 januari 2010

Geruchten over Apple tablet

Niets is zeker, zeker als er een Apple-logo op staat. Maar met een aankondiging voor een  productintroductie op 27 januari bevestigt Apple voor het eerst officieel dat er een nieuwe productgroep in voorbereiding is. Mogelijk gaat het om een tablet-pc, genaamd iSlate of iPad.

HTC laat plannen voor tablet varen


De ontwikkeling van een HTC-tablet met Tegra-processor zou zich in een vergevorderd stadium bevinden, maar volgens de laatste geruchten is dit project toch stopgezet. HTC wil zich voorlopig liever concentreren op Android-smartphones.

donderdag 21 januari 2010

Eén op de vier hotspots in Europa onbeveiligd


Wie veilig wil internetten, kan zich in veel gevallen beter verre houden van gratis wifi-hotspots. Volgens een onderzoek van de Amerikaanse wifi-specialist Wefi blijkt namelijk dat één op vier hotspots in Europa onbeveiligd is. Overigens doen de Amerikanen zelf het nog een graadje slechter: daar is 40% onbeveiligd.  Met name in België en Noorwegen staan veel verbindingen open. In Nederland zijn, na Spanje en Duitsland, de meeste beveiligde netwerken.

zaterdag 16 januari 2010

iPhone-tethering via T-Mobile?

Sinds iPhone OS 3.0 is het theoretisch mogelijk om de mobiele internetverbinding van je iPhone te gebruiken op je Mac of PC via Bluetooth of USB. Dit zogenaamde 'tetheren' werd tot nu toe echter tegengehouden door T-Mobile omdat het mobiele netwerk er nog niet voor geschikt zou zijn. In de OMT-community verschijnen nu echter berichten dat dit binnenkort wellicht toch mogelijk wordt. De collega's van iPhoneclub bevestigen dit verhaal.

vrijdag 15 januari 2010

Onderzoek naar 3G problemen Nexus One


Telefoonfabrikant HTC, mobiele provider T-Mobile en Google onderzoeken klachten over instabiele mobiele breedbandverbindingen op de Nexus One, de mobiele telefoon die Google eerder deze maand lanceerde. Het toestel is in de Verenigde Staten sinds een week verkrijgbaar. Op gebruikersfora van Google en T-Mobile regent het sindsdien klachten van gebruikers die zeggen dat hun 3G-verbinding voortdurend wegvalt.

donderdag 14 januari 2010

Gratis wifi in Tilburg?

De gemeente Tilburg onderzoekt de technische en financiële haalbaarheid van een draadloos netwerk in de binnenstad. Via zo'n netwerk kunnen inwoners en bezoekers gratis informatie verkrijgen over winkels, uitgaan en OV. Ook gemeentelijke diensten hebben interesse om kosten te besparen - de parkeercontroleurs hebben nu een PDA met een mobiel abonnement.

De gemeente wil een open wifi-platform, beheerd door een externe partij. Op het netwerk kunnen ook bedrijven en telco's diensten aanbieden, gratis of tegen betaling. Over de haalbaarheid verwacht de gemeente eind dit jaar een knoop te kunnen doorhakken.

Derde van Belgische hotspots onbeveiligd


De Belgische hotspots zijn het vaakst onbeveiligd van de 10 Europese landen met de meeste wifi-hotspots. Dat blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse wifi-specialist Wefi. Wefi onderzocht z'n eigen database van 50 miljoen hotspots, naar eigen zeggen goed voor ruim 10 procent van alle hotspots wereldwijd. Daaruit blijkt dat 40 procent van alle Amerikaanse hotspots onbeveiligd (en dus door anderen toegankelijk) zijn. In Europa is dat 25 procent.

woensdag 13 januari 2010

Aanklacht wegens weigering uitschakelen wifi


Een Amerikaanse man uit Sante Fé is aangeklaagd door zijn buurman omdat hij weigert zijn mobiele telefoons en wifi-netwerk uit te zetten. Volgens de aanklager wordt hij fysiek ziek van de straling. Arthur Firstenberg claimt nu dat hij door zijn buurman dakloos is gemaakt, omdat hij niet meer zijn woning in kan zonder ziek te worden. Hij woont nu in zijn auto

dinsdag 12 januari 2010

Motorola met Android-tablet

Als deze CES een indicatie is voor wat het dit jaar gaat worden, dan maakt de tablet met aanraakscherm een goede kans. Ook Motorola stort zich in het strijdgewoel met een eigen tablet met Android als besturingsysteem, draaiend op Nvidia's nieuwe Tegra procesorplatform. Via het nieuwe LTE draadloze breedband verbinding, verzorgt door de Motorola 4G technologie wordt het met dit touchscreen tablet mogelijk live HD-video te kijken.

donderdag 7 januari 2010

'Apple gaat volgende iPhone voorzien van sneller wifi'

Uit een vacature op de website van Apple kunnen we concluderen dat de volgende generatie iPhone mogelijk sneller internet via 802.11n wifi zal ondersteunen. Apple is namelijk op zoek naar een 'Wifi Software Engineer' die zich binnen het iPhone WiFi team zal gaan bezighouden met het ontwikkelen van de volgende generatie mobiele wifi technologieën.

dinsdag 5 januari 2010

Flat rate BASE bij zakelijke markt

BASE business, onderdeel van KPN, pakt uit met een bijzonder agressief aanbod voor de zakelijke markt. De telecom-operator doet zijn reputatie van “challenger” gestand door het “flat rate”-concept door te trekken naar het bedrijfsmatig segment.

Voor een vast bedrag van 70 euro per maand kunnen klanten van BASE business onbeperkt bellen naar alle vaste en mobiele netwerken in België.