woensdag 31 december 2008

Vodafone gaat voor LTE


Vodafone kiest voor Nederland waarschijnlijk voor LTE en niet WiMAX als opvolger van UMTS. Dat zegt de Britse woordvoerder van het bedrijf tegen Tweakers.net, hoewel Vodafone Nederland dat vooralsnog tegenspreekt. Ook T-Mobile heeft een voorkeur voor LTE. 

Thalys breidt internettoegang uit


Thalys gaat samen met Nokia Siemens Networks, 21Net en Telenet breedband internet aanbieden op alle treinen over het hele netwerk in BelgiĆ«, Frankrijk, Duitsland en Nederland. Toegang tot het ThalysNet portaal en tot het internet zijn inbegrepen in de prijs van een ticket voor passagiers die in de Comfort 1 klasse reizen. Voor de Comfort 2 passagiers blijft de toegang tot het ThalysNet portaal gratis, maar moet betaald worden voor  internettoegang (met credit card of met een prepaid kaart).

woensdag 24 december 2008

MSI netbook met UMTS/HSDPA


In januari komt MSI met een netbook met ingebouwde UMTS/HSDPA module. De Wind U120 gaat zo'n 499 euro kosten. Het gaat op een opvolger van de U100, die over een 1,6 GHz Intel Atom processor, 1 GB aan DDR RAM geheugen en 160 GB aan opslagcapaciteit beschikt, zowaar geen kleuterachtige specificaties voor een netbook.  Het netbook zal ook nog eens worden uitgerust met WLAN, gigabit ethernet, Bluetooth 2.0, 4-in-een-kaartenlezer en een 1,2 megapixel camera. De zescel batterij gaat zo'n vijf uur mee. Als besturingsysteem wordt Windows XP Home meegeleverd.
Vooralsnog zal het netbook alleen in zwartwit verkrijgbaar zijn.

vrijdag 19 december 2008

T-Mobile plaatst UMTS versterkers


T-Mobile heeft volgens Telecom Paper in enkele van zijn Nederlandse winkels zogenoemde smart repeaters geplaatst, versterkers die de UMTS-ontvangst binnen gebouwen verbeteren. De kastjes van de Amerikaanse leverancier Nextivity zijn draadloos. Of ze ook daadwerkelijk verkocht worden is onduidelijk. 

donderdag 18 december 2008

Dell Inspiron bij Vodafone


Vodafone introduceert als eerste provider in Nederland een 9-inch netbook met ingebouwde SIM-kaart. De Dell Inspiron Mini 9 netbook - daar zaten we al langer op te wachten - levert de gebruiker altijd en overal toegang tot internet zonder een USB-modem of insteekkaart te hoeven aansluiten. De Dell netbook is voorlopig uitsluitend verkrijgbaar met mobiel internet van Vodafone. Deze 9-inch Dell netbook kost 99,95 euro bij een 2-jarig abonnement van 34,95 euro per maand voor onbeperkt mobiel internettoegang in Nederland. De Dell netbook is ook verkrijgbaar met prepaid mobiel internet.

Mobistar slaat WiMAX over


Telecom-operator Mobistar biedt volgend jaar niet mee op de licenties voor WiMAX, een nieuwe technologie voor draadloos dataverkeer. Het bedrijf wil zich voor de verdere ontplooiing van mobiele diensten richten op zijn 3G-netwerk.

woensdag 17 december 2008

KPN dongle reclame vooral gunstig voor Vodafone


Het is vooral Vodafone die geprofiteerd heeft van de tv reclames rond de KPN dongle. Dat zei Brian Hirman, directeur van Isobar, op het iMMovator Crodd Media Cafe op het Mediapark in Hilversum. "KPN is vergeten om de campagne met zoekadvertenties te ondersteunen, mensen gingen zoeken op internet, maar kwamen bij Vodafone terecht." 

dinsdag 16 december 2008

Mobile Vikings gaat stunten met gratis mobiel internet


Het Belgische Mobile Vikings gaat als 'mobile virtual network operator' (MVNO) gratis mobiel internet aanbieden. Het bedrijf heeft nog niet onthuld hoe het dat gaat doen. Reclame ligt niet aan de basis van het bedrijf, zoals bij Blyk. Waarschijnlijk wil Mobile Vikings gaan verdienen aan betaalde diensten. Mobile Vikings heeft nog geen tariefplan voor roaming afgesproken.