Ads Top

Daling in gebruik smartphone voor veel functies

Bij een fors aantal functies wordt de smartphone tegenwoordig minder vaak gebruikt dan een jaar geleden. Bijvoorbeeld bij het controleren van de tijd of het bijhouden van de agenda daalt het gebruik. Ook de smartphone als platform voor het aansturen van smarthome toepassingen daalt, zo blijkt uit onderzoek van Telecompaper in oktober 2018.

Zo had in oktober 2017 nog 59 procent (wel eens) de kalenderfunctie op de telefoon gebruikt. Dat is tijdens de laatste meting significant gedaald naar 54 procent. Ook het gebruik van de smartphone als wekker en horloge is duidelijk gedaald, respectievelijk van 68 naar 61 procent en van 49 naar 43 procent. De opkomst van de smartwatch kan met name aan de laatste daling hebben bijgedragen.

Verder heeft 5 procent van de Nederlanders aangegeven met de smartphone wel eens de CV-installatie te bedienen, terwijl in oktober van vorig jaar dat nog 7 procent was. Tijdens ander onderzoek van Telecompaper in april bleek al dat het merendeel van de mensen zijn smart home-apparatuur - zoals de slimme thermostaat - nog niet met zijn mobiele telefoon bedient.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.