Ads Top

Samsung streeft Apple voorbij in zakelijke smartphonemarkt

Samsung is Apple voorbij gestreefd als het gaat om zakelijke mobiele telefonie. Dit blijkt uit een marktanalyse van Computer Profile, specialist in data driven marketing, waarbij bijna 5.000 beslissers van Nederlandse organisaties met meer dan vijftig medewerkers zijn ondervraagd. Uit de analyse wordt ook duidelijk dat Microsoft de slag heeft verloren.

Apple en Samsung maken al enkele jaren samen de dienst uit op de markt van zakelijke telefonie. Maar het is dit jaar voor het eerst dat het marktaandeel van Samsung (48,7) het marktaandeel van Apple (44,5%) overstijgt. Microsoft/Nokia lijkt daarentegen definitief afgehaakt. In 2016 haalde Microsoft met 20,5 nog zijn hoogste marktaandeel in de zakelijke smartphone markt, inmiddels is dat teruggelopen via 15,5 procent afgelopen jaar naar 3,9 procent nu.

Van de andere spelers in de markt is Huawei het enige smartphonemerk dat zijn aandeel nog iets zag stijgen naar 1,5 procent. De overige merken zien hun aandeel onder de een procent zakken (HTC 0,6%, Motorola 0,5%, BlackBerry 0,1%) en lijken daarmee van het toneel te verdwijnen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.