Ads Top

Veel jongeren storen zich aan veelvuldig smartphonegebruik

Bijna 40 procent van alle smartphonegebruikers vindt dat zij de telefoon te veel gebruiken. Vooral consumenten tussen 25 en 34 jaar storen zich aan hun veelvuldige smartphonegebruik. Dit concludeert Deloitte in haar jaarlijkse Global Mobile Consumer Survey.

Ruim een vijfde van de consumenten checkt zijn of haar telefoon meer dan vijftig keer per dag. Vooral consumenten tussen de 18 en 24 jaar gebruiken hun telefoon veelvuldig. Van deze groep geeft 46 procent aan zijn telefoon meer dan vijftig keer in te schakelen.

Ondanks dat 18 tot 24-jarigen hun telefoon het meeste gebruiken, storen consumenten in de leeftijdscategorie 25 tot 34-jaar zich het meeste aan hun veelvuldige smartphonegebruik. De meest gebruikte methodes om het smartphonegebruik te beperken, zijn het in je tas of broekzak houden van de telefoon, het uitzetten van berichten en de telefoon buiten de slaapkamer houden.

Van de Nederlandse consumenten bezit 93 procent een smartphone. Daarentegen stagneert juist de tabletpenetratie: zowel in het Deloitte-onderzoek van 2016 als 2017 zegt 64 procent een tablet te bezitten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.