Ads Top

Aantal Wifi-apparaten per huishouden groeit niet meer

Het aantal apparaten in een huishouden dat verbonden is met Wifi, zoals smartphone, slimme thermostaat of smart speaker, stijgt niet langer. In het najaar van 2017 gaf 59 procent van de Nederlanders aan tussen de vier en tien apparaten in huis te hebben. Dat is net zoveel als in de zomer van 2016, aldus onderzoek van Telecompaper op basis van Consumer Insights.

Er is een combinatie van ontwikkelingen die mogelijk de reden voor stabiliteit in het aantal WiFi-apparaten per huishouden in het afgelopen jaar. Steeds meer apparaten worden ‘connected’, naast de traditionele devices zoals laptop, tablet en smartphone. Tv's bijvoorbeeld, maar ook 'smart' huishoudelijke apparaten, thermostaten en verlichting. De groei in het bezit van apparaten als tablets en smartphones is de afgelopen jaren door verzadiging echter vertraagd.

Daarnaast worden apparaten met een langere levensduur dan smartphones en laptops - zoals bovengenoemde tv’s, lampen en devices voor huishoudelijk gebruik - pas vervangen als ze kapot gaan. Daarbij moet de ‘connected’ variant wel enigszins betaalbaar zijn.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.