Ads Top

Grote verschillen in prijs en kwaliteit bij reparatie smartphone-scherm

Pats! Daar ligt hij, op de grond. In de hoop dat hij niet gebroken is raap je hem op. Niets is minder waar. Het hele scherm van je iPhone is gebroken. Wat nu? Laten maken bij de officiële Apple-store of bij dat kleine winkeltje om de hoek? Dat maakt nogal wat uit, blijkt uit onderzoek van Radar. Niet alleen in kwaliteit maar ook in prijs.

In het onderzoek dat Radar heeft uitgevoerd blijkt dat de reparatiekosten nogal uiteenlopen tussen de verschillende winkels. Het type smartphone maakt hierbij weinig verschil. De test is uitgevoerd met een iPhone 6, iPhone 5C, Samsung Galaxy S7 Edge en een Huawei P10 Lite.

Allereerst een bezoek aan Amac, een premium reseller van Apple. Bij het tonen van een kapotte iPhone 6, vertelt de medewerker dat Apple waarschijnlijk geen nieuw scherm op de telefoon zal plaatsen. Dit omdat de telefoon verbogen is. Door het in de achterzak dragen van de telefoon komt er een lichtelijke verbuiging in de telefoon.

De Amac-medewerker vertelt dat Apple dit soort gevallen niet repareert omdat op den duur het scherm niet goed functioneert. Wel adviseert hij om een nieuwe telefoon van 351,10 euro te kopen. Bij een telefoon zonder lichte buiging kost een nieuw scherm 161,10 euro.

Bij de Phonedokter is het wel mogelijk om de licht verbogen iPhone te laten repareren. Voor 89 euro kan het bedrijf een scherm van 'A-kwaliteit' in het toestel plaatsen. Een medewerker van de Phonedokter laat weten dat de lichte verbuiging totaal geen probleem is voor de betreffende reparatie. Een 'A-kwaliteit'-scherm is in principe geen origineel Apple-scherm. Alleen Apple verkoopt originele iPhone-schermen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.