Ads Top

Nederlander kan onveilig Wifi netwerk niet weerstaan

Nederlandse consumenten kunnen een gratis Wifi-netwerk niet weerstaan. Maar hun onlinegedrag brengt hun persoonlijke informatie en privacy in gevaar, volgens het 2017 Norton Wi-Fi Risk Report van Norton by Symantec dat vandaag is gepubliceerd.

De belofte van gratis data betekent dat velen onvoorzichtig zijn met hun digitale geheimen. Of het nu gaat om het wachtwoord van hun bankrekening of om hun internetgewoonten, men deelt veel en bijna alles op openbare wifi.

Een derde (34 procent) van de consumenten wil niet meer dan een paar minuten wachten om verbinding te maken met een wifi-netwerk of te vragen naar het wachtwoord wanneer ze aankomen bij een vriend(in), café, hotel of andere locatie. Een kwart heeft toegang tot wifi zonder de toestemming van de eigenaar van de wifi-verbinding en een op de zestien raadde of hackte het wachtwoord om toegang te krijgen.

Ondanks de recente Europese wetgeving waarbij de kosten van dataroaming binnen de EU zijn afgeschaft, geeft drie op de vijf Europeanen aan openbare wifi te blijven gebruiken om te voorkomen dat zij hun maandelijkse datalimiet overschrijden (37 procent). 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.