Ads Top

Kwart Nederlanders gaat online voor werk tijdens vakantie

De reiszoekmachine Skyscanner onderzocht hoe populair werken tijdens de vakantie is. Hoewel we een ondernemend volk zijn, blijkt uit het onderzoek dat voor veel mensen vakantie écht even vrijaf is. 72 procent gaat niet online voor het werk, de overige respondenten checken hun werkmail regelmatig of werken door. De aanwezigheid van WiFi op het vakantie-adres is voor 64 procent van de ondervraagden wel belangrijk, maar dat is niet persé gerelateerd aan werk.

68 procent van de ondervraagden die wel werkt tijdens de vakantie, geeft aan dat ze dat doen omdat ze graag op de hoogte blijven van wat er speelt. 11 procent vindt het prettig om af en toe te werken in de vakantie doordat dat scheelt in de workload bij terugkomst. Vijf procent werkt door, omdat het simpelweg van ze verwacht wordt door collega’s en werkgever.

Elf procent is niet langer dan twee uur online. Als de ondervraagden mochten kiezen, dan zegt 53 procent liever niet te werken tijdens vakantie; ontspannen is dan toch lastiger.

Op de vraag of je, of je nu wel of niet werkt tijdens vakantie, wel bereikbaar bent in urgente gevallen, antwoordt 37 procent bereikbaar te zijn voor spoedzaken. 39 procent van de ondervraagden wil absoluut niet gestoord worden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.