Ads Top

37 procent Nederlanders gebruikt vaker Wifi na 4G-abonnement

37 procent van de Nederlanders met een 4G-abonnement is meer gebruik gaan maken van Wifi om toegang te krijgen tot internet dan toen zij nog een 3G-abonnement hadden. Vijftig procent is juist minder vaak gebruik gaan maken van Wifi om online te gaan sinds zij beschikken over een mobiel abonnement via 4G. Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper in januari 2017, op basis van het Consumer Panel.

Bij eerdere metingen van Telecompaper bleek dat 34 procent van de respondenten aangaf vaker Wifi te gebruiken nadat ze de beschikking kregen over een 4G-abonnement. Net als in de voorgaande jaren blijft het percentage mensen dat meer noch minder gebruik zegt te maken van WiFi met hun smartphone ongeveer gelijk, op 46 procent.

Uit deze cijfers kan volgens Telecompaper geconcludeerd worden dat mobiel internet en Wifi complementair aan elkaar zijn. De opkomst van veel sneller mobiel internet met grotere databundels leidt er vooralsnog niet toe dat Nederlanders gemiddeld genomen minder vaak Wifi-toegang gebruiken voor online diensten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.