Ads Top

Reizen met je mobieltje steeds populairder

Eén op de drie treinreizigers met een e-ticket Enkele reis of Dagretour reist nu met het treinkaartje op zijn mobiele telefoon en dat aantal groeit snel. Tot nu toe maakte NS nauwelijks reclame hiervoor; reizigers zelf hebben deze optie ontdekt en meteen omarmd.

Sinds juni 2016 kan iedereen met een e-ticket reizen door deze (na aankoop) te openen in de NS Reisplanner Xtra-app in plaats van deze te printen. Zowel treinreizigers als NS-medewerkers zijn positief over het mobiele ticket. Reizigers die de eerste keer een mobiel ticket gebruiken, reizen in 85 procent van de gevallen de volgende keer weer mobiel.

Voor NS is de groei van het aantal e-reizigers voldoende aanleiding verder te gaan met het mobiele ticket. Zo kan bij de volgende HEMA-actie (Dagretour 2e klas + koffie of thee voor €17,50) vanaf 13 februari ook met het mobiele ticket worden gereisd. Als dit bevalt bekijkt NS samen met de andere treinvervoerders of het mobiele ticket ook voor andere kaartjes gebruikt kan worden.
Het merendeel van de mobiele tickets wordt momenteel verkocht in de Randstad en qua reisafstand is het mobiele ticket vooral voor korte afstanden populair. Reizigers met een mobiele ticket zijn gemiddeld genomen jonger dan die met een geprint ticket.

Kijk voor meer informatie over reizen met het mobiele ticket op ns.nl. De HEMA-actie is vanaf 13 t/m 26 februari verkrijgbaar via tickets.hema.nl/ en in de meeste HEMA-filialen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.