Ads Top

Ouders willen meer grip op smartphone-gedrag jonge kind

Anti-virus software voor mobiele telefoons waarmee het mogelijk is om op afstand apps te deactiveren en sites te blokkeren, is momenteel een verkoophit bij ouders van schoolgaande kinderen. Sim only-provider Youfone meldt sterk stijgende verkoopcijfers sinds begin dit jaar. “Het gaat hard. Van tien naar ongeveer duizend verkopen per maand in relatief korte tijd,” aldus CEO Valentijn Rensing van Youfone.

Parental control software heet de technologie waarmee ouders het online gedrag van hun kinderen kunnen monitoren en toegang tot bepaalde sites en apps eenvoudig kunnen blokkeren.

Onder de naam Yousecure biedt Youfone de anti-virus software pas sinds vorig jaar aan voor Android-toestellen. Dankzij de mogelijkheid van parental control kunnen ouders via een app op hun eigen toestel op elk moment zien waar het toestel van hun kind zich bevindt, welke games ze spelen en welke sites ze bezoeken. Kinderen die de software op hun toestel hebben, krijgen ook boodschappen te zien over veilig internetgedrag en worden beschermd tegen websites en apps met geweldige en/of seksuele content. Voor ouders bestaat ook de mogelijkheid om kinderen een bericht met hoge prioriteit te sturen. Hun toestel blokkeert zolang ze die niet beantwoorden. De gemiddelde leeftijd waarop kinderen in Nederland hun eerste smartphone krijgen ligt al enkele jaren rond de elf jaar, al stijgt het percentage jongere kinderen snel. Van alle 8-jarigen zou een kwart over een eigen telefoon beschikken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.