Ads Top

Nieuwe MacBook heeft veelzijdige Touch Bar

Apple heeft zoals verwacht de nieuwe MacBook Pro aangekondigd. Meest opvallend de OLED-balk boven het toetsenbord en de nieuwe vingerafdrukscanner. De Touch Bar vervangt niet alleen de vaste functietoetsen F1 t/m F12, maar ook de knoppen voor het aanpassen van de schermhelderheid en geluidsvolume. Sterker nog: de Touch Bar verandert al met het gebruik van applicaties. In een Word document verschijnen virtuele toetsen voor knippen en plakken.

Apple heeft ook USB-C-poorten toegevoegd aan de MacBook Pro, of liever gezegd Thunderbolt 3-poorten die als USB poort kunnen fungeren. Via elk van deze poorten kun je de MacBook ook opladen.

In de 15-inch MacBook Pro zit een Intel Core i7 2133MHz met Radeon Pro grafische processor. De SSD kan snelheden tot 3,1GB/s aan en is verkrijgbaar tot 2TB. De 13-inch MacBook Pro heeft een Intel Core i5/i7 dualcore processor 2133MHz.

Het instapmodel van 1699 euro heeft een 2,0-GHz dual-core Intel Core i5-processor met Turbo Boost-snelheden tot 3,1 GHz, 8 GB geheugen en 256 GB flashopslag, en is vanaf vandaag verkrijgbaar. De 13-inch MacBook Pro met de Touch Bar en Touch ID is verkrijgbaar vanaf 1999 euro. De 15 inch versie kost maar liefst 2699 euro. Deze laatste modellen moeten binnen enkele weken leverbaar zijn.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.