Ads Top

4G nog ruimschoots voldoende voor Nederlandse consument

Ruim een derde van de Nederlanders zegt geen hogere snelheden, minimaal 150 Mb/s, voor mobiel internet nodig te hebben. Een minderheid van 15 procent van de ondervraagden denkt deze downloadsnelheid wel binnen vier jaar nodig te hebben. De rest van de ondervraagden maakt nu al gebruik van 4G+, denkt pas over langer dan 4 jaar sneller mobiel internet nodig te hebben of kan hierover geen inschatting maken Dat blijkt uit onderzoek door het Telecompaper Consumer Panel.

Nederland behoort volgens internationale onderzoeken tot de landen met de beste mobiele netwerken wereldwijd. De afgelopen jaren investeerden Nederlandse mobiele operators flink in de uitol van 4G-netwerk om de aanhoudende groei van het mobiele dataverkeer te kunnen faciliteren. Er zijn ruim 7 miljoen abonnees actief op de 4G-netwerken van de drie grootste mobiele providers.

Inmiddels is in Nederland ook 4G+ beschikbaar waarmee in theorie snelheden tot 225 Mb/s kunnen worden behaald. Een derde van de Nederlanders niet weet of zij minimaal 150 Mbps nodig zullen hebben in de toekomst, aldus een van de conclusies uit het onderzoek. Volgens de Nederlandse MNO’s voldoen de huidige geboden snelheden doorgaans ruimschoots aan de behoefte van de klant.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.