Ads Top

Wifi op vakantie is onmisbaar

Ruim zes op de tien vakantiegangers checken eerst of er Wifi beschikbaar is op de accommodatie voordat ze het vastleggen. Op vakantie is het gebruik van WhatsApp het meest populair. Van één op de vijf werknemers wordt verwacht dat ze bereikbaar zijn voor hun werk. Dit blijkt uit marktonderzoek van onderzoeksbureau Multiscope onder 1.074 Nederlanders.

Negen op de tien vakantiegangers maken gebruik van internet op vakantie. Men gebruikt in de meeste gevallen (87 procent) de smartphone. De helft gebruikt ook weleens de tablet en bijna één op de drie vakantiegangers (31 procent) neemt de laptop mee op vakantie. De top 3 dagelijkse online bezigheden op vakantie zijn WhatsApp, sociale media en de weersverwachting bekijken.

Drie op de tien vakantiegangers met een baan werken door tijdens de vakantie. Eén op de tien doet dit zelfs dagelijks. Het gaat hierbij vooral om mails checken en beantwoorden. Van één op de vijf verwacht de werkgever dat ze bereikbaar zijn tijdens de vakantie. In negen van de tien gevallen werkt de vakantieganger op de accommodatie zelf. Deze aantallen blijven de laatste jaren stabiel.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.