Ads Top

Proximus versterkt netwerken tijdens evenementen

Proximus volgt elk jaar meer dan 200 evenementen in Belgiƫ van heel dichtbij op. Op de kleinste evenementen versterkt Proximus de capaciteit van zijn bestaande infrastructuur. In 2016 zal op iets minder dan 75 evenementen een tijdelijke infrastructuur worden voorzien.

Met Rock Werchter werd de aftrap gegeven van het festivalseizoen. Zoals elk jaar stelt Proximus een netwerkcapaciteit ter beschikking die groter is dan het jaar voordien. Dit jaar heeft Proximus 7 tijdelijke mobiele stations uitgerust met 298 3G- en 4G-cellen (tegenover 240 cellen in 2015). De capaciteit van deze infrastructuur die werd opgezet over de 3 km² van het evenement is gelijk aan 2 keer die van een stad als Leuven (of 3 keer die van Namen).

Voor het installeren van deze antennes is de samenwerking van een team van 40 personen vĆ³Ć³r het festival vereist, en tijdens de concerten zijn nog een 10-tal technici/ingenieurs aan de slag. De teams staan ook in voor het leveren van vaste connectiviteit op het evenement, onder meer voor live opnamen of diensten die aan andere telecomoperatoren worden aangeboden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.