Ads Top

Jongeren verwachten sneller nieuwe telefoon dan ouderen

Ruim een derde van de Nederlandse consumenten verwacht tussen de een en twee jaar met zijn huidige mobiele toestel te doen en ruim een kwart gaat uit van een levensduur van twee tot drie jaar. 13 procent verwacht zelfs dat zijn toestel minder dan een jaar dienst doet terwijl ook 11 procent zijn toestel een levensduur van maximaal vier jaar gunt.

Minder dan een tiende van de Nederlandse consumenten gaat zelfs uit van een levensduur van meer dan vijf jaar. De gemiddelde verwachte gebruiksduur van mobiele telefoons echter is twee jaar en vier maanden. Dat blijkt uit onderzoek door Telecompaper onder zijn Consumer Panel in de periode mei 2016. Telecompaper vond in het onderzoek overigens geen significante verschillen tussen mannen en vrouwen.

Over het algemeen verwachten ouderen het langst te doen met een mobiele telefoon. Dit kan mogelijk worden verklaard uit het feit dat, hoe ouder de gebruiker is, des te minder zwaar het toestel wordt ‘belast’ door veelvuldig gebruik - waardoor de levensduur wordt opgerekt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.