Ads Top

'Fabrikanten te traag met updaten naar Android 6.0'

Van alle toestellen die de Consumentenbond de laatste twee jaar heeft getest, draait in april 2016 slechts 16 procent op Android 6.0 (Marshmallow), terwijl Google deze versie al in oktober 2015 uitbracht. De Consumentenbond vindt dat fabrikanten de uitrol van updates naar Android 6.0 moeten versnellen.

Uit de inventarisatie van de Consumentenbond blijkt dat HTC het 'meest' updatet: 42 procent van hun smartphones draait op het nieuwe Android Marshmallow. Acer updatet het slechtst: op één van hun acht modellen staat hoogstens Android 5.0, de andere zeven modellen hebben nog lagere versies. Uit informatie van het Google Developers Blog blijkt dat wereldwijd slechts 4,6 procent van de in gebruik zijnde toestellen Android 6.0 heeft. Deze versie van het besturingssysteem heeft betere privacy instellingen dan de vorige versies en de Consumentenbond vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk consumenten hiervan profiteren.

Samsung, het merk waarvan de meeste smartphones worden verkocht in Nederland, heeft op negen van zijn 42 geteste modellen het nieuwe Android Marshmallow gezet. Huawei, LG en Sony verkopen na Samsung de meeste Android-smartphones, maar ook bij hen is het aantal met Android 6.0 minimaal. Van Huawei heeft slechts één model (van de 25 in de test) Android 6.0.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.