Ads Top

KPN neemt nieuwste generatie small cell in gebruik

KPN gaat de komende jaren in toenemende mate zogenoemde small cells toevoegen aan het mobiele netwerk. Small cells, kleine basisstations met een bereik van zo’n tweehonderd meter, zorgen voor extra bedekking en capaciteit van 4G op plekken in steden waar veel mensen samenkomen, zoals winkelstraten, pleinen en stationslocaties. Hierdoor neemt de capaciteit en snelheid van het 4G-netwerk van KPN in de binnenstad verder toe. Na succesvolle proeven in Amsterdam en Den Haag heeft KPN nu de nieuwste generatie small cell in gebruik genomen op het Rembrandtplein in Amsterdam.

De small cell van Ericsson die KPN nu gebruikt, in een tram abri van JCDecaux op het Rembrandtplein, is wereldwijd de eerste van een nieuwe generatie die ingezet wordt in een live netwerk. Deze versie is substantieel kleiner en werkt samen met de bestaande mobiele opstelpunten van KPN volgens de zogenaamde C-RAN architectuur. Deze small cell ondersteunt carrier aggregation (4G+) en tests uitgevoerd door KPN hebben aangetoond dat op het Rembrandtplein in Amsterdam pieksnelheden tot 200 Mbit mogelijk zijn in de netwerkcombinatie van het small cell basisstation en de bestaande mobiele opstelpunten.

Aangezien small cell basisstations makkelijk in te passen zijn in het straatbeeld, is het vergunningstraject relatief kort. Bovendien beschikt KPN in heel Nederland over een fijnmazig glasvezelnetwerk waarop small cells gemakkelijk zijn aan te sluiten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.