Ads Top

Consument wil overal WiFi bereik

Een goed bereik van WiFi is voor veel consumenten een uitdaging, zo blijkt uit onderzoek van hardware-fabrikant Arris. Ruim driekwart van de consumenten vindt het belangrijk om een supersnelle WiFi verbinding te hebben in de kamers waar hij of zij tv kijkt. Tegelijk vindt bijna de helft de huidige WiFi verbinding niet goed genoeg en ervaart twee derde wel eens problemen met de verbinding. Voor haar Consumer Entertainment Index 2015 ondervroeg Arris 19.000 consumenten in 19 landen naar hun gebruik van WiFi voor mediaconsumptie.

Hoe groter het huishouden, des te meer apparaten aan de WiFi ‘hangen': in huishoudens van 5 of meer personen gaat het gemiddeld om bijna 9 toestellen. Ouderen hebben minder apparaten dan jongeren

Bijna de helft vind de huidige WiFi verbinding niet goed genoeg en tweederde ervaart wel eens problemen met de verbinding bij het kijken naar streaming TV. Een snelle WiFi verbinding blijkt vooral belangrijk in de kamers waar tv wordt gekeken: de woon- en slaapkamer. Toch gebruikt slechts 29% van de consumenten een range extender, aldus Arris.



Beschikbaarheid van WiFi blijkt ook een belangrijke factor te zijn voor TV everywhere, mobiel TV kijken zoals via Horizon Go. Hoewel mobiel TV kijken groeit, blijken de mobiele datakosten een obstakel: 22 procent zegt om deze reden geen mobiele televisie te kijken, 12 procent geeft aan dit niet te doen omdat er geen WiFi is. 72 procent van de consumenten zegt dat het belangrijk is om content op hun apparaat te kunnen downloaden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.