Ads Top

KPN pakt mobiel bereik op minderbevolkte locaties aan

KPN zal extra inspanningen gaan doen om ook op minderbevolkte locaties het mobiele bereik te verbeteren. De inspanningen komen bovenop de maatregelen die KPN al neemt om het mobiele bereik in heel Nederland te optimaliseren.

Het KPN netwerk heeft inmiddels een bereik van meer dan 99 procent van de Nederlandse bevolking en het Nederlandse grondgebied. Waar de focus voorheen vooral lag op het verbeteren van de dekking in gebieden vanaf 1500 inwoners, heeft KPN nu ook de ambitie om locaties met een lagere bevolkingsdichtheid aan te pakken.

Deze locaties bevinden zich vooral in de oostelijke helft van Nederland (Overijssel, Gelderland, Drenthe en Limburg). Maar ook plekken met minder mobiel bereik in Noord-Holland en Noord-Brabant (zoals de Bommelerwaard) krijgen een betere dekking. Door onder andere de inzet van nieuwe technieken verwacht KPN in de komende drie jaar honderden knelpunten waar sprake is van verminderd bereik, versneld te kunnen aanpakken.

KPN zal deze maatregelen nemen naar aanleiding van signalen van klanten en in nauw overleg met lokale bestuurders. Het verbeteren van de mobiele dekking op de genoemde locaties vergt samenwerking tussen alle partijen. Daarbij moet bedacht worden dat door telkens veranderende omstandigheden steeds opnieuw zwakke plekken in het netwerk kunnen ontstaan.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.