Ads Top

Wat moet Apple fixen in iOS 9?

Als we de geruchten mogen geloven krijgt Apples iOS 9 geen nieuwe toeters en bellen, maar wordt hoofdzakelijk gewerkt aan de stabiliteit. De geruchten waren voor Mark Crump van GigaOM aanleiding voor een Top 10 van gewenste verbeteringen. Wij hebben er ook vijf.

1. Meer Apple apps voor iPad
De iPhone gebruiker heeft de beschikking over heel wat meer apps dan de iPad, terwijl ze toch reuze handig zijn op de iPad: Dictafoon, Weer, Aandelen, maar ook Passbook of zoiets simpels als een rekenmachine. En ja, er zijn heel veel weerapps (aanrader: Yahoo Weer), alleen worden apps van derden vaak ontsierd door advertenties. Er is al bijna geen (gratis) calculator meer zonder. De klok heeft de iPad uiteindelijk ook gehaald.

2. Knippen en plakken
We hebben er mee leren leven, maar het onhandige selecteren van tekst (knippen en plakken) mag in iOS wel eens hoog nodig aangepakt worden. Hele klaagmuren zijn eraan gewijd, terwijl er best wel wat aardige alternatieven zijn voorgesteld. Toegegeven: Android doet het niet beter.

3. Aangehechte bestanden voor Mail
Raar maar waar: in Mail kun je geen bestanden meesturen. Geen Word bestand of Pdf. Wel foto’s en video’s, maar die moet je uit een soort filmrol selecteren. En dat terwijl het toch zo simpel zou moeten zijn om bestanden in iCloud op te slaan (of  andere diensten) en van daaruit te selecteren. De nieuwe Outlook voor iOS biedt die mogelijkheid overigens wel.

4. Betere ondersteuning voor cloudopslag
Zie boven. Niet alleen Mail, ook Safari ontbeert de mogelijkheid om een bestand te downloaden en die even in de cloud te parkeren. iOS biedt wel ondersteuning voor sociale netwerken, maar Dropbox, Google Drive, One Drive en Box zouden standaard ondersteund moeten worden. Microsoft Outlook biedt die ondersteuning weer wel.

5. Google diensten beter integreren
Google ligt gevoelig bij Apple, maar het voordeel van Android is dat je maar een enkele keer je inlognaam en wachtwoord hoeft in te voeren en alle Google diensten daar gebruik van maken. Bij iOS moet je per Google dienst apart inloggen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.