Ads Top

Complete vloot RET krijgt Wifi

Vanaf vandaag start vervoerder RET met het aanbieden van gratis Wifi in metro en tram. Op metrolijn E rijden vanaf vandaag de eerste twee wifimetro’s rond. Ook de eerste Wifitram rijdt vanaf vandaag door de regio Rotterdam. Elke week komen er weer nieuwe Wifivoertuigen bij, die zijn herkenbaar zijn aan de stickers van Wifi-iconen op de ramen. Aankomende zomer zijn alle trams en metro’s voorzien van Wifi.

Hiermee is de RET de eerste stadsvervoerder in Europa die haar hele vloot van gratis Wifi voorziet. De RET biedt reizigers deze gratis service om het reizen nog prettiger te maken. Ook op de tien drukste metrostations van de RET kunnen reizigers deze zomer gebruik maken van gratis wifi.

Tijdens de nachtelijke uren voorziet de RET elke dag enkele trams en metro’s van Wifi-apparatuur. In de zomer zijn de 113 trams en 145 metro’s voorzien van gratis Wifi. De 256 bussen zijn in 2012 al voorzien van gratis Wifi. De voertuigen die zijn voorzien van Wifi zijn tijdens de invoeringsmaanden herkenbaar aan stickers op de ramen met wifi-iconen erop.

De proef met gratis Wifi op metrostation Beurs is volgens het bedrijf succesvol. Dagelijks maken zo’n 5000 reizigers gebruik van deze gratis service, soms zelfs met 1000 tegelijk. In de zomer van 2015 worden ook de stations Rotterdam Centraal, Zuidplein, Blaak, Kralingse Zoom, Schiedam Centrum, Dijkzigt, Wilhelminaplein, Capelsebrug, Spijkenisse Centrum en Coolhaven voorzien van gratis wifi.

 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.