Ads Top

Meestal gratis Wifi op Europese vliegvelden

Het aanbod van gratis internet in publieke ruimtes neemt snel toe in Europa. Veel vliegvelden volgen deze trend, zo blijkt uit onderzoek van Vliegveldinfo.nl. Die onderzocht het internetaanbod op 244 luchthavens in 45 Europese landen. De conclusie is duidelijk. Moderne reizigers willen altijd en overal ‘connected’ zijn. Steeds meer vliegvelden voldoen aan deze eis.

In Nederland bieden vier van de vijf vliegvelden gratis internet. Alleen op Groningen Airport Eelde moeten reizigers betalen. Buurlanden Duitsland en België presteren minder sterk. In Duitsland is WiFi op slechts de helft van de vliegvelden gratis. Düsseldorf Airport, populair onder Nederlandse reizigers, biedt sinds 2014 een half uur gratis internet. Het grootste vliegveld van België (Zaventem) 30 minuten. De Belgische luchthavens Antwerpen, Charleroi, Luik en Oostende Brugge stellen teleur.

Luchthavens in Noord-Europa voldoen het best aan de eisen van moderne reizigers. Net als in Nederland beschikken ook bijna alle vliegvelden in het Verenigd Koninkrijk en Ierland over gratis WiFi. Van de 33 vliegvelden in het noorden van Europa (Denemarken, Estland, Finland, IJsland, Letland, Litouwen, Noorwegen en Zweden) bieden er 30 gratis WiFi aan. Keflavik Airport bij Reykjavik, het grootste vliegveld van IJsland, is een van de drie uitzonderingen.

Van de vijf grote landen in Europa blijven Frankrijk en Italië, net als Duitsland, voorlopig achter op Noord-Europa. In Spanje bieden alle vliegvelden gratis WiFi, zij het in alle gevallen slechts een kwartier lang. In buurland Portugal kunnen reizigers een half uur gratis internetten. Armenië, Bosnië en Herzegovina, IJsland, Turkije en Wit-Rusland zijn de enige Europese landen waar gratis internetten op het vliegveld helemaal niet mogelijk is.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.