Ads Top

GfK ziet trend naar grotere schermen

In het tweede kwartaal van 2014 heeft de ‘gesimuleerde omzet’ van de telecom hardwaremarkt in Nederland een lichte plus laten zien. Dat stelt GfK. Meer dan 70 procent van de Nederlanders zijn inmiddels in het bezit van een smartphone. Nu dat de markt een fase van volwassenheid heeft bereikt kunnen onstuimige groeicijfers dus niet meer verwacht worden.

Wel blijft de smartphone markt een zeer dynamische markt. Een van de opmerkelijkste trends op dit moment is de verschuiving op het gebied van schermgrootte. In de eerste helft van 2013 had rond 7 procent van de toestellen een grootte van 5 inch of meer, in de eerste maanden van dit jaar is dit percentage sterk gestegen naar 19 procent.

Gezien de introductie van nieuwe modellen in het najaar in dit segment is de verwachting dat grotere smartphones steeds meer aandeel zullen winnen.

Ook in de manier waarop de toestellen worden aangeboden aan de consument laat een dynamische ontwikkeling zien. Dit is vooral te zien met sim-vrije toestellen. Maar liefst 42 procernt van alle toestellen dat verkocht wordt is sim-vrij ten opzichte van 33 procent vorig jaar.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.