Ads Top

Reisverzekering Aegon biedt beste dekking smartphones

De beste dekking voor je smartphone als je op reis gaat, wordt geboden door Aegon. Dat meldt Reisverzekering.nl naar aanleiding van eerdere berichtgeving deze week over de zeer lage dekkingen van smartphones in reisverzekeringen. Afgelopen week werd bekend dat smartphones nauwelijks gedekt zijn in een standaard een standaard reisverzekering. Een standaard doorlopende reisverzekering zou smartphones slechts tot een bedrag van 315 euro vergoeden. Een kortlopende reisverzekering zelfs nog minder. En dat terwijl smartphones al gauw meer dan 500 euro kosten.
Reisverzekering.nl is nog even in de cijfers gedoken en kwam tot de conclusie dat Aegon op dit moment de beste reisverzekering biedt op het gebied van smartphonedekking. Aegon biedt klanten die online een doorlopende reisverzekering afsluiten een flinke dekking tegen smartphoneschade of -verlies, met een maximumbedrag van 1250 euro.
Smartphones gelden als meest geclaimde verloren en beschadigde voorwerpen en veruit de meeste reisverzekeraars bieden daarvoor slechts een beperkte dekking, als die al in hun standaarddekking is opgenomen. Bij de overige reisverzekeraars is het hoogste bedrag dat wordt gedekt voor deze verzekeringspost 500 euro, terwijl sommige verzekeraars überhaupt geen schade of verlies van smartphones dekken in de reisverzekering. Des te opmerkelijker is het maximumbedrag van 1250 euro dat bij Aegon de dekkingshoogte is voor schade aan of verlies van smartphones.
De verzekeringspremie van de doorlopende reisverzekering voor een alleenstaande met basisdekking bij Aegon bedraagt € 2,37 en is daarmee één van de goedkoopste reisverzekeringen van Nederland. Hoofdredacteur Sophie van der Zee van Reisverzekering.nl verbaast zich over de relatief hoge smartphonedekking van Aegon: “Het premiebedrag van die verzekering is slechts 33 cent hoger dan de goedkoopste doorlopende reisverzekering, maar Aegon biedt smartphonebezitters wel veruit de hoogste dekking bij schade of verlies. Blijkbaar zijn er dus wel mogelijkheden voor reisverzekeraars om smartphonebezitters met een fatsoenlijke dekking hun vakantie te laten vieren. Hopelijk volgen meer verzekeraars het voorbeeld van Aegon, want in mijn ogen wordt het belang van de smartphone voor verzekerden onderschat. Dat blijkt wel uit het feit dat de smartphone het object is dat het vaakst door hen als beschadigd of verloren wordt opgegeven bij hun verzekeraars.”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.