Ads Top

Fairphone te koop bij KPN

KPN is gestart met de verkoop van de Fairphone. De Fairphone is een smartphone waarbij in het productieproces mens en milieu nadrukkelijk voorop worden gesteld. Het gaat daarbij om de hele productieketen, zoals het meer verantwoord winnen van bepaalde grondstoffen, aanpassingen in het ontwerp waardoor het toestel duurzamer is, als ook de verbetering van de arbeidsomstandigheden waaronder de assemblage plaatsvindt.
De Fairphone is ontwikkeld door de gelijknamige organisatie Fairphone. De organisatie – van Nederlandse origine – richt zich er op om inzicht en openheid te creëren over productieprocessen van elektronica, om zo tot meer duurzame productie te komen. Duurzaam ondernemen is een belangrijk onderdeel van de strategie van KPN. Daarom steunt KPN sinds 2011 de initiatiefnemers met de ontwikkeling van de Fairphone, onder meer met kennis over het ketenproces. De eerste productie van 25.000 exemplaren is momenteel geheel uitverkocht via crowdfunding.
KPN heeft 1.000 exemplaren beschikbaar voor klanten en is daarmee de enige operator die dit toestel aanbiedt. De Fairphone is te koop in combinatie met een KPN-abonnement.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.