Ads Top

Thuiskopieheffing vaak te laat in beeld

Uit een steekproef van de Consumentenbond blijkt dat bijna 40 procent van de onderzochte webwinkels de kosten voor de thuiskopieheffing niet in de aanbiedingsprijs van smartphones verwerkt. Vaak verschijnt bij het afrekenen opeens de heffing en moeten consumenten tot €6,05 bijbetalen. De Consumentenbond vindt dat winkeliers dit soort 'vaste' kosten direct in de aanbiedingsprijzen moeten opnemen.
De websites van Expert, Hi, Mediamarkt, Neckermann, Saturn en Wehkamp vermelden de thuiskopieheffing pas bij het afrekenen. Kijkshop, Telfort en Vodafone tonen deze kosten bij de tweede prijs in het verkoopproces. Uit de wet volgt echter dat (web)winkels verplicht zijn de prijs van een artikel, inclusief alle bijkomende, niet te vermijden kosten, te vermelden. Bart Combée, directeur Consumentenbond: 'Het gaat misschien niet om grote bedragen, maar zo kunnen consumenten onmogelijk prijzen vergelijken.'
De Consumentenbond bekeek ook de prijsinformatie in een aantal 'stenenwinkels' van Mediamarkt, Saturn en Kijkshop. Ook daar bleek de thuiskopieheffing vaak niet bij de aanbiedingsprijs inbegrepen. De heffing staat soms op het prijskaartje en de Kijkshop volstaat met één algemeen kaartje in de vitrine.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.