Ads Top

Vodafone zet 4G small cell-technologie in

Vodafone Nederland zet als eerste telecomaanbieder in Nederland en als eerste binnen de Vodafone Group 4G small cell-technologie in. Small cells zijn kleine zendmasten met een bereik van tien meter tot enkele honderden meters, waarmee Vodafone de capaciteit van zijn netwerk op specifieke locaties nauwkeurig kan verhogen.
Vodafone is onder de noemer ‘Speed Zone’ gestart met het plaatsen van deze 4G-small cells in de Vodafone- en Belcompany-winkels, zodat (toekomstige) klanten zelf de voordelen van 4G in de praktijk kunnen ervaren. Vodafone zet daarnaast een combinatie van 3G- en 4G-small cells in op drukke locaties in stedelijke gebieden, waarmee het de kwaliteit van het mobiel internet op een efficiënte manier kan verbeteren. Eerder liet de operator ook weten als eerste in Europa het reguliere macro netwerk te verbeteren met Antenna Integrated Radio-antennes.
Small cells kunnen door hun eigenschappen (compact, licht en gering zendvermogen) gemakkelijk en snel gemonteerd worden op locaties waar de capaciteit van het reguliere macro netwerk ontoereikend is. Hierdoor kunnen klanten ook op specifieke en meestal drukke stadslocaties toch profiteren van sneller mobiel internet. Door de small cells zowel voor 3G- als 4G-technologie toe te passen, verbetert Vodafone niet alleen de kwaliteit van het mobiele internet voor nieuwe 4G-klanten, maar ook voor bestaande klanten op het 3G-netwerk.
De inzet van small cell-technologie is onderdeel van fase 2 van het #FastForward-programma. Met #FastForward innoveert Vodafone zijn netwerk voor technologieën zoals 4G en verbetert daarnaast het netwerk voor 2G en 3G. Vodafone wil hiermee altijd zoveel mogelijk klanten de beste netwerkervaring geven.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.