Ads Top

T-Mobile lanceert WiFiZone

T-Mobile lanceert vandaag een proef met Wifi in een deel van het centrum van Rotterdam. Klanten van T-Mobile met een geschikte mobiele telefoon krijgen automatisch toegang tot de WiFiZone en krijgen zo gratis en beter mobiel internet. T-Mobile WiFiZone maakt gebruik van een gesloten en beveiligd netwerk en is daarmee veilig in gebruik. Bovendien is T-Mobile WiFiZone volledig reclamevrij. De proef met WiFi is onderdeel van het omvangrijke netwerkprogramma ‘Samen meer Bereiken’. T-Mobile  is de eerste mobiele provider die WiFi op deze manier inzet.
WiFiZone is een aanvulling op het bestaande T-Mobile 3G-netwerk in het centrum van Rotterdam. T-Mobile klanten die het WiFiZone-gebied betreden gaan naadloos over op het beveiligde WiFiZone-netwerk wanneer zij gebruik maken van een geschikt toestel en WiFi aan hebben staan. Klanten krijgen hierdoor sneller mobiel internet. Tegelijk wordt het bestaande 3G-netwerk ontlast, waar alle klanten van profiteren.
Alleen T-Mobile klanten krijgen toegang en de simkaart fungeert als sleutel (EAP-SIM authentificatie). Dit in tegenstelling tot de gratis openbare WiFi- netwerken van bijvoorbeeld gemeenten, waar dergelijke beveiliging niet aanwezig is.
WiFiZone maakt gebruik van de nieuwste en meest innovatieve WiFi-techniek, gebaseerd op 5 GHz spectrum. Deze technologie biedt meer snelheid aan T-Mobile klanten. De nieuwste generatie smarphones zijn geschikt voor WiFiZone. Een lijst met geschikte apparaten is hier te vinden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.