Ads Top

Nieuwe Android-app maakt gratis internet op reis mogelijk

Vakantiefoto delen, WhatsApp checken, nieuws lezen, reisinformatie opzoeken: steeds meer mensen internetten dankzij hun smartphone ook tijdens de vakantie. Maar wie ook in het buitenland gebruik wil maken van deze mobiele diensten wordt geconfronteerd met hoge roamingkosten; de kosten voor de toegang tot een buitenlands mobiel netwerk met een eigen simcard. De nieuwe Android-app CrowdRoaming biedt oplossing. Met deze app kunnen smartphone-bezitters een deel van hun onbenutte mobiele databundel delen met reizigers. De app is vanaf vandaag gratis te downloaden in de Google Play store.
Naast het tegengaan van hoge roamingkosten, speelt de app in op een nieuwe trend die gepaard gaat met de huidige economische situatie, de ‘economie van het delen’. “Delen is het nieuwe hebben en de populariteit van diensten zoals thuisafgehaald.nl of Airbnb groeit. Met Crowdroaming vermijd je niet alleen hoge kosten maar doe je iemand anders ook een plezier”, zegt Homayun Zahidi, algemeen directeur CrowdRoaming.com. “Wij zagen met CrowdRoaming de mogelijkheid om de filosofie van het geven en nemen met een nieuwe mobiele technologie te verbinden en zijn erg trots op het resultaat.”
CrowdRoaming is de eerste app die het probleem van hoge roamingkosten softwarematig oplost door van elke smartphone een publieke, mobiele hotspot te maken. “In de toekomst kan de technologie ook voor andere peer-2-peer diensten op mobiel worden ingezet”, legt Homayun Zahidi uit. “Smartphones met CrowdRoaming kunnen bijvoorbeeld fungeren als hotspot voor je eigen tablet zonder moeilijke inlogcodes. Daarnaast kan de technologie gebruikt worden voor het op een veilige manier verbinding maken met de vaste internet routers die de meeste mensen thuis hebben staan of het op een makkelijke manier internettoegang geven aan bezoekers van grote evenementen.”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.