Ads Top

Gratis Wifi in binnenstad Hilversum

Dit najaar krijgt de Hilversumse binnenstad een gratis toegankelijk WiFi-netwerk. Dit betekent dat bezoekers aan de binnenstad altijd WiFi kunnen benutten zonder dat sprake is van netwerkovergang of -onderbreking. Het wordt hiermee het grootste aaneengesloten WiFi-netwerk in Nederland. Een nieuw te ontwikkelen veiligheidsapp is hierdoor altijd bereikbaar. Dit netwerk komt voort uit een samenwerking tussen burgers, ondernemers, vastgoedeigenaren, politie en gemeente.
“Voor winkeliers, horeca en ondernemersverenigingen zet het WiFi-netwerk de deur open naar tal van manieren om in contact te treden met (potentiële) klanten. Het geeft onze binnenstad een belangrijke impuls”, meldt wethouder economische zaken Jan Rensen. “Het past ook goed bij Hilversum als mediastad dat bezoekers aan de binnenstad altijd gebruik kunnen maken van een gratis internetnetwerk. Het wordt hierdoor extra gemakkelijk om leuke restaurants en winkels op te zoeken, informatie te vinden over parkeergelegenheden, te kijken wanneer de laatste trein gaat, et cetera. Ook voor de buitenlandse bezoeker is dit ideaal, zonder gebruik te hoeven maken van dure internetverbindingen.”
Daarnaast is een belangrijke basis van dit initiatief de realisatie van een veiligheidsoplossing. Via een app op de mobiel kan uitgaans- en winkelend publiek, onveilige of verdachte situaties centraal melden. De professionele beveiligers kunnen dan meteen de situatie beoordelen en eventueel ingrijpen. Indien er een escalatie dreigt, wordt de politie ingeschakeld waardoor die snel ter plekke kan zijn. Hiermee is de veiligheidsapp een van maatregelen die bijdragen aan het nog veiliger maken van Hilversum.
Het initiatief bevindt zich in laatste fase van voltooiing. Komende weken worden de ondernemers bijgepraat, waarna hopelijk snel tot realisatie kan worden overgegaan. Alle betrokken partijen zijn vol goede hoop dat dit unieke initiatief gaat slagen en dat bewoners, bezoekers, van binnen en buiten Hilversum, vanaf september/oktober gebruik kunnen gaan maken van gratis WiFi in de Mediastad. De Veiligheidsapp wordt in oktober/november verwacht. De stand van zaken zal te volgen zijn via www.hilversum.nl/wifi, te beginnen met dit bericht.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.