Ads Top

T-Mobile Nederland sluit contract met Huawei voor bouw 4G-netwerk

T-Mobile heeft een contract gesloten met Huawei voor het leveren van de infrastructuur voor een nieuw radionetwerk. Het meerjarige contract heeft betrekking op alle 5000 basisstations in Nederland van T-Mobile. T-Mobile wil alle basisstations in Nederland gereed maken voor de volgende generatie mobiel breedband internet: 4G. Door de techniek van Huawei te implementeren, is het T-Mobile netwerk straks uitgerust met de nieuwste radiotechnologie waardoor klanten over zeer snel internet kunnen beschikken. Huawei heeft wereldwijd meer dan 170 SingleRAN netwerken geleverd aan telecom providers. Financiële details van het contract met T-Mobile zijn niet bekend gemaakt.

T-Mobile rust alle basisstations uit met Huawei SingleRAN, een geïntegreerd radionetwerk dat niet alleen 4G ondersteunt, maar ook de bestaande GSM, EDGE, UMTS en HSPA-netwerken voor voice, narrowband en mobiel breedband. Via een zogenaamd swap project wordt in ongeveer twee jaar tijd het bestaande 2G/3G netwerk vervangen door een Single RAN (Radio Access Network).
Huawei SingleRAN komt tegemoet aan de sterk toenemende vraag naar mobiel breedband en de tegelijkertijd populair blijvende bestaande technologieën als GSM en UMTS. Telecomproviders zijn met Huawei SingleRAN in staat alle technologieën eenvoudig en efficiënt in te zetten en te beheren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.