Ads Top

Bellende senior goedkoopste uit bij Tele2

Senioren die gebruik maken van mobiele telefonie zijn het voordeligste uit bij Tele2, zo blijkt uit onderzoek van telecom vergelijkingssite simonlypro.nl. In het onderzoek zijn het bel-, sms- en internetgedrag van Nederlanders tussen den 50 en 80 jaar bekeken en afgezet tegen de prijzen van de huidige mobiele telefonie-abonnementen. 
Van de 16,5 miljoen Nederlanders zijn er ruim 5,8 miljoen 50-plus. Het grootste deel van de 50-plussers maakt gebruik van kleine belbundels van 50, 100 en 150 belminuten en sms’jes per maand. Alhoewel mobiel bellende 50-plussers nog lang niet allemaal gebruikmaken van mobiel internet, kiest deze groep vaker dan vroeger voor de kleinere internetbundels. Naast prijzen van bundels met 50, 100, 150 belminuten en sms’jes zijn daarom ook internetbundels tot maximaal 200 MB onder de loep genomen.
Tele2 heeft qua prijs en bundels het scherpste aanbod voor 50- plussers. Zo is het mogelijk om een sim only abonnement af te sluiten vanaf  3 euro per maand. Hiermee is het mogelijk om 100 minuten te bellen of 100 sms’jes te versturen. Bram van der Veer, eigenaar Simonlypro.nl: “Het is slim van Tele2 om klanten veel keus te blijven geven, zo kan de gebruiker nog steeds een sim only abonnement voor slechts enkele euro’s per maand aanschaffen, dat is bij veel sim only aanbieders  tegenwoordig niet meer mogelijk.” Nummer 2 uit het onderzoek is Simyo, deze provider sluit net iets minder goed aan op 50- plussers.
De drie grote telecomproviders van Nederland, KPN, T-Mobile en Vodafone, bieden voor 50-plussers geen concurrerende tarieven aan, met name vanwege het gebrek aan flexibiliteit van de bundels.
 T-Mobile heeft inmiddels zijn vernieuwde, flexibele tariefstructuur aangekondigd, wat op dit punt inspeelt. KPN en Vodafone hebben tot op heden nog geen plannen aangekondigd voor wijzigingen van de tarieven.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.