Ads Top

KPN en Hi introducer​en nieuwe bundels voor voordelig mobiel internet in het buitenland

Met de introductie per 1 mei van nieuwe voordeelbundels voor vakantiegangers en reizigers, wil KPN het gebruik van mobiel internet in het buitenland makkelijker, goedkoper en aantrekkelijker maken. Nieuw is dat KPN en jongerenmerk Hi Dagbundels introduceren, naast bundels die een hele maand geldig zijn. Deze Dagbundels zijn handig voor klanten bij een weekendje of mid-weekje weg. Voor het eerst bieden KPN en Hi nu ook voordeelbundels aan voor gebruik buiten de EU. Deze zijn fors goedkoper dan het gebruikelijke tarief per MB in het verre buitenland, zonder bundel. Ook zijn de automatische meldingen met verbruiksinformatie verbeterd, om klanten meer inzicht in en controle over de kosten die ze maken te geven.
Vrees voor hoog oplopende kosten is de belangrijkste reden voor mensen om mobiel internet in het buitenland (het zogenaamde 'data roaming') niet te gebruiken, zeggen klanten van Hi en KPN. Dit terwijl de voordelen van mobiel internet in het buitenland evident zijn: vooral op een nieuwe of minder bekende plek kan het heel handig zijn om even iets op te zoeken, een kaart of route te bekijken of het thuisfront te laten meegenieten met de 'sight-seeing'. Mobiel internet in het buitenland is duurder dan in Nederland omdat KPN de door reizigers benodigde belminuten en MB's bij buitenlandse operators moet inkopen.

Vanaf mei kunnen KPN- en Hi-klanten kiezen uit dag- of maandbundels voor gebruik binnen of buiten de EU:

Een Internet Dagbundel EU kost 2,50 euro en bevat 15 MB. Dit is in de regel genoeg om de hele dag te kunnen whatsappen met het thuisfront. Na het bereiken van 15 MB, geldt het buitenbundeltarief voor het land waar ze zijn. De volgende dag kunnen klanten een nieuwe Dagbundel afsluiten.

 Een Internet Maandbundel EU geeft klanten 100MB aan data roaming in EU-landen voor 10 euro per kalendermaand. Met deze bundel kunnen klanten niet alleen de hele dag whatsappen, maar ook foto’s versturen en e-mails ophalen. In tegenstelling tot de Dagbundel kunnen klanten na het bereiken van de 100MB meteen op datzelfde moment weer een nieuwe Maandbundel afsluiten.

 Voor Dag- en Maandbundels geldt: bij 80% en 100% gebruik van de bundel ontvangen klanten automatisch een melding per SMS, om te voorkomen dat er ongemerkt te veel kosten worden gemaakt.

Met de introductie van Wereldbundels kunnen klanten van KPN en Hi nu ook in het verre buitenland veel goedkoper uit zijn dan voorheen - bijna een tiende van de prijs van een 'losse' data-roaming MB (1,25 euro /1,20 euro versus 10,12 euro per MB).

 De Wereldbundels zijn zowel in de vorm van een Dagbundel als een Maandbundel beschikbaar. De Internet Dagbundel Wereld geeft klanten 4 MB aan data voor 5 euro, de Maandbundel Wereld kost 30 euro voor 25 MB.

Om verrassingen achter voor klanten te voorkomen, hanteert KPN een automatische kostenstop voor data roaming buiten de bundels. Daarmee wordt mobiel internet-toegang uit voorzorg afgesloten als de teller op 60,50 euro (inclusief BTW) belandt, waar ook ter wereld.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.