Ads Top

Liever te laat dan smartphone vergeten

Bijna 70 procent van de smartphonegebruikers tussen de 16 en 40 jaar komt liever te laat op werk of school, als hij of zij dan maar wel zijn of haar smartphone mee heeft. Smartphones zijn en worden een steeds belangrijker onderdeel van het leven. 40 procent van de bezitters zegt al niet meer zonder de straat op te kunnen. Dit blijkt uit onderzoek van sim only vergelijkingswebsite simonlypro.nl onder 340 smartphonegebruikers tussen de 16 en 40 jaar.
De smartphonegebruikers werd gevraagd wat ze zullen doen als ze op vakantie gaan (naar een land waar een smartphone goed gebruikt kan worden), maar tijdens het instappen van het vliegtuig merken dat de mobiele telefoon nog thuis ligt. Bijna 70 procent van de respondenten zegt wel in het vliegtuig te stappen, maar bij aankomst te regelen dat de smartphone naar het vakantieadres wordt verstuurd. 22% gaf aan zelfs niet in het vliegtuig te stappen, maar een vlucht later te nemen, ditmaal met smartphones. Slechts een tiende stapt gewoon in het vliegtuig en viert drie weken vakantie zonder zijn of haar smartphone.
Als de telecomgebruikers tijdens een ‘overval’ de keus krijgen wat ze weg moeten geven, gaf bijna driekwart aan liever de schoonmoeder dan de smartphone weg te geven. Bij de keus tussen 100 euro of de smartphone tijdens een overval af te staan, koos bijna 88 procent er voor de 100 euro te geven. Hieruit blijkt toch duidelijk dat een smartphone erg belangrijk wordt gevonden.
Maar liefst 40 procent van de Nederlandse smartphonegebruikers noemt zichzelf verslaafd als het gaat om mobiel gebruik. Slechts 15% zegt zeker te weten totaal niet verslaafd te zijn. Deze cijfers liggen ongeveer gelijk aan de resultaten bij de vraag: Wat is het belang van je smartphone in jouw leven? Een derde gaf aan de smartphone heel erg belangrijk te vinden. Maar 10% geeft aan dat de smartphone geen belangrijk onderdeel is in het leven. Het overige percentage respondenten kiest voor tussenliggende opties.
De smartphones worden dan wel als zeer belangrijk ondervonden en beoordelen zichzelf als verslaafd, toch zegt 37 procent van de gebruikers dat hij of zij vrienden en kennissen niet minder face-to-face zien door de opkomst van de smartphone. Dit komt waarschijnlijk doordat de berichten die worden uitgewisseld doorgaans gaan over het maken van afspraken om elkaar face-to-face te ontmoeten. Slechts 6 procent zegt vrienden en kennissen minder vaak te zien. 
Terwijl smartphones nu niet weg te denken zijn uit de levens van jongeren en volwassenen, zal in de toekomst de mobiele telefoon een nog belangrijkere rol gaan spelen. Er worden in razendsnel tempo nieuwe toepassingen ontwikkeld die andere producten kunnen vervangen. Zo wordt het mogelijk om af te rekenen door middel van de smartphone in supermarkten en kroegen. Ook zijn er diverse ontwikkelingen gaande die er voor zorgen dat je in de toekomst een slot kan openen door middel van je smartphone. Sleutels zijn dan overbodig. De smartphone lijkt hiermee de invloed in de levens van mensen verder te gaan vergroten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.