Ads Top

Astaro lanceert Access Point AP50 voor 5 GHz-verbindingen

Astaro, onderdeel van Sophos en marktleider in Unified Threat Management (UTM), lanceert de AP50, de nieuwe draadloze dual-band/dual radio Access Point. Deze nieuwe telg in Astaro’s familie van Acces Points ondersteunt WLAN-frequenties van zowel 2.4 GHz als 5 GHz. Daarmee is een nieuwe stap gezet in snel en betrouwbaar draadloos netwerken, waarbij radio-interferentie vrijwel uitgesloten is.
De draadloze Access Point AP50 ondersteunt dual-band verbindingen en dat betekent dat organisaties hun draadloze netwerken kunnen segmenteren (2.4 GHz en 5 GHz). Degenen die een snelle en ononderbroken draadloze verbinding nodig hebben met zo min mogelijk interferentie (bijvoorbeeld voor VoIP-telefonie), gebruiken het 5 GHz-netwerk. Voor de dagelijkse werkzaamheden is het 2.4 GHz-netwerk voldoende. Door het WLAN-gebruik te segmenteren gaan de prestaties omhoog en heeft elke gebruiker een optimale verbinding, zelfs in heel drukke WLAN-omgevingen.
Om de WLAN-prestaties nog verder te verhogen, biedt de AP50 ook een Gigabit Ethernet-interface en ondersteunt de Access Point MIMO-technologie met twee afneembare antennes, waarmee onder ideale omstandigheden een datasnelheid van 300 Mbit/s kan worden gerealiseerd. Op die manier kan de AP50 minstens 50 gebruikers toegang geven. De AP50 heeft bovendien een single port Gigabit PoE-injector waarmee de toegangspoort over de Ethernetkabel wordt gevoed. Daarmee is de AP50 nog flexibeler in te zetten. Zowel de AP50 als de PoE-injector ondersteunen de meest recente Power-over-Ethernet-standaard 802.3at (PoE+).

 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.