Ads Top

Gratis firmware upgrade voor FRITZ!Box Fon WLAN 7390 en 7270

De Berlijnse communicatiespecialist AVM luidt de zomer in met nieuwe firmware-versies voor de FRITZ!Box-modellen 7390 en 7270. Begonnen met een uitgebreide kinderbeveiliging en de nieuwe DECT repeater-functie die IPv6 volledig ondersteunt, bouwt de kostenloze upgrade de functieveelvoud van de FRITZ!Box uit. De upgrade voor de FRITZ!Box 7270 is nu per download beschikbaar; de upgrade voor de FRITZ!Box 7390 volgt binnenkort.

Tot nu toe hielp de kinderbeveiliging bij het instellen en controleren van de tijd die online werd besteed. De zomer-upgrade maakt het ook mogelijk om poorten tot internettoepassingen af te sluiten of bepaalde websites door middel van een black list te blokkeren. Bovendien kunnen veilige internetpagina’s in een white list worden opgeslagen, om ervoor te zorgen dat alleen deze pagina’s bezocht worden. Omdat de kinderbeveiliging direct op de FRITZ!Box werkt, worden alle toestellen beveiligd die via de FRITZ!Box toegang krijgen naar het internet. Daar horen ook speelconsoles bij, set top boxen en smartphones binnen het thuisnetwerk. De filterinstellingen kunnen echter ook individueel voor elk toestel ingesteld worden.

Door de upgrade biedt de FRITZ!Box volledige ondersteuning voor het nieuwe internetprotocool IPv6. Door gebruik te maken van IPv6 profiteren klanten van een aantal technische voordelen. De gebruiker ontvangt van zijn provider niet alleen maar één internetadres voor het hele netwerk maar een compleet subnetwerk met vele openbare IP-adressen. Bekende diensten zoals P2P, VPN of videoconferenties worden prettiger om mee te werken en nieuwe toepassingen zoals smart grids zijn met IPv6 veel makkelijker uit te voeren. Dual Stack Lite (DS Lite) zorgt voor een vlekkeloze overgang naar IPv6: IP4-adressen blijven zo ook vanaf een pure IPv6 aansluiting verder bereikbaar.
 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.