Ads Top

200 nieuwe functies in IOS 5

Apple heeft vanavond zijn volgende mobiele OS iOS 5 gepresenteerd die dit najaar uitkomt en waarvoor niks betaald hoeft te worden. Het nieuwe OS voor iPhone en iPad krijgt niet minder dan 200 nieuwe functies, waarvan er vandaag tien werden uitgelicht. Een belangrijke verbetering zijn notificaties, die minder opdringerig worden. Daarom introduceert Apple het Notification Center. Berichten worden zichtbaar wanneer je met je vinger omlaag veegt.
Nieuw is ook Newsstand: een soort iBooks, maar dan voor tijdschriften. Heb je een abonnement dan worden de nieuwe nummers automatisch ververst. Twitter wordt breder ondersteund. Zo kun je een foto die je met de camera maakt meteen naar Twitter sturen. Twitteren kan ook vanuit Safari. In Safari kun je ook webpagina's bewaren om die later te lezen.
Er komt een takenapp van Apple zelf om je te herinneren aan afspraken die 'locatiebewust' zijn. Kortom, alleen in de Albert Heijn word je aan je boodschappenlijst herinnerd.
Mail krijgt meer mogelijkgeden, rijke tekst, ondersteuning voor inspringen en meer van dat fraais. Met iMessage kun je berichten versturen tussen iOS apparaten onderling. Weer een leuke verrassing voor KPN. Met iMessage kun je trouwens ook foto’s, teksten, video’s en contactgegevens versturen. Je krijgt een ontvangstbevestiging en eventueel een leesbevestiging.
Nog een meevaller: Een pc of Mac is niet meer nodig om voortaan een iOS apparaat te activeren. Dat kan de iPhone of iPad voortaan zelf.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.