Ads Top

De Telegraaf breidt assortiment apps uit

Gisteren lanceerde De Telegraaf twee mobiele applicaties (apps) voor de besturingssystemen van Nokia en Android. Met deze lancering breidt De Telegraaf haar assortiment applicaties uit. De apps bieden altijd en overal toegang tot het laatste nieuws van De Telegraaf.
De Telegraaf ontwikkelde de apps omdat deze een betere gebruikservaring bieden dan mobiele sites. De apps zijn helemaal afgestemd op de unieke kenmerken van de betreffende smartphones. Zo houdt de Nokia app bijvoorbeeld rekening met het touchscreen en de navigatiebuttons van de Nokia N8, het nieuwe model smartphone van de Finse telefoonfabrikant. Behalve smartphones zijn de apps ook geschikt voor tablets. De Android app draait bijvoorbeeld op de GALAXY Tab van Samsung.
Patrick Loppé, Channel Manager Mobiel bij Telegraaf Media Nederland "De ervaring die we eerder opdeden met onze iPhone applicatie leert ons dat bezoekers met een app relatief meer nieuwsartikelen lezen dan op onze mobiele site. Op een mobiele telefoon wil men snel en eenvoudig nieuws kunnen lezen. Met een op maat gemaakte app kunnen wij de bezoekers beter bedienen. Daarbij blijven we onze apps verder ontwikkelen. Binnenkort volgt een aantal uitbreidingen. Dan is het mogelijk om persoonlijk nieuws te volgen op basis van zoektermen en interesses. Ook wordt het dan mogelijk om nieuwsartikelen door te sturen en reacties te plaatsen en lezen."
De nieuwe applicaties zijn gratis te downloaden via de verschillende app stores die te vinden zijn op de toestellen: Nokia's Ovi Store en Android Market.
Binnen enkele dagen volgt ook een app voor BlackBerry toestellen. Deze is dan verkrijgbaar via BlackBerry App World.
Al eerder lanceerde De Telegraaf apps voor iPhone, iPad, Windows 6.5 en Java. De iPhone app telt inmiddels meer dan 400.000 downloads. De Telegraaf HD iPad app is onlangs door Apple gekozen als beste iPad app in de categorie News & Magazines NL. Telegraaf.mobi is één van de grootste mobiele sites van Nederland. Per maand heeft deze site meer dan 600.000 unieke bezoekers en 40 miljoen pageviews.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.