Ads Top

Gratis wifi op Schiphol

Door een samenwerking van Schiphol en KPN kunnen passagiers op Schiphol iedere dag een uur lang gratis gebruik maken van draadloos internet via WiFi. De nieuwe service ‘Free WiFi’ is beschikbaar naast een betaalde variant, ‘Premium WiFi’. Deze Premium Service is de uitgebreide en betaalde dienstverlening van KPN met hogere snelheden, de mogelijkheid om gratis te printen in één van de KPN Internet Centers en de mogelijkheid om in te loggen op een bedrijfsnetwerk (VPN). WiFi is op Schiphol beschikbaar op de hele luchthaven, voor- en achter de paspoortcontrole. Zelfs tot aan de gates kunnen mensen gebruiken maken van draadloos WiFi van KPN.
Na het opstarten van de laptop, tablet of smartphone selecteert de gebruiker het ‘KPN’ netwerk en start de browser op. Op de inlogpagina worden vervolgens twee keuzemogelijkheden aangeboden: de gratis dienstverlening met beperkte tijd ‘Free WiFi’ en de Premium Service ‘Premium WiFi’.
Als een passagier geen apparaat met WiFi-verbinding bij zich heeft maar wel graag wil internetten, de Internet Centers van KPN in Lounge 1, 2, 3 en 4, op enkele pieren en op Schiphol Plaza bieden tegen betaling werkplekken met computers. De Internet Centers zijn 24 uur per dag open.
Naast zijn landelijk dekkende vaste en mobiele breedbandnetwerken biedt KPN draadloos internet via WiFi op ruim 1.000 HotSpot locaties door het land. “Internet is al lang niet meer alleen iets voor thuis of op kantoor; ook onderweg willen mensen snel en veilig verbinding kunnen maken. Schiphol is bij uitstek zo’n plek, waar je draadloos internet graag wilt gebruiken. Zakenreizigers willen tot aan vertrek of direct bij aankomst ‘in de lucht zijn’; ook particuliere reizigers willen vaak een laatste email versturen of zich verheugen op het weerbericht voor de plaats van bestemming. Dat maken we nu nog makkelijker met mogelijkheden voor premium én gratis WiFi-diensten op een oppervlakte van 600.000m2 op Schiphol,” aldus Albert Vergeer, directeur Internet, Telefonie & Televisie bij KPN.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.