Ads Top

Eerste consumenten 3G tablet met Windows 7 op Europese markt

Met de lancering van de 10 inch AT-Tablet introduceert het Nederlandse Ambiance Technology als eerste fabrikant in Europa een touchpad voor de consument dat draait op het besturingsprogramma Windows 7. Daarmee kan deze nieuwe tablet pc alles wat een moderne laptop kan. In tegenstelling tot zijn beroemde evenknie de iPad kunnen op de AT-Tablet alle programma's en software van Windows gebruikt worden.      Eigenlijk verbaast het directeur Eric Schouten van Ambiance Technology dat er niet eerder een dergelijke tablet met Windows op de markt is verschenen. ,,Microsoft belde op om ons te feliciteren met dit eerste professionele antwoord op al het Android geweld," vertelt hij. Dankzij de AT-Tablet zijn gebruikers niet langer aangewezen op programma's of speciale applicaties welke alleen via een zogenaamde application store gedownload kunnen worden, maar kunnen ze al hun huis-, tuin- en keuken-programma's van hun gewone PC op hun tablet gebruiken. Met het apparaat in de hand kunnen gebruikers in bed, op de bank en overal waar ze zijn, draadloos internetten met een snelle 3G-verbinding, muziek luisteren, e-books lezen, spelletjes spelen, films kijken, hun sociale netwerken bezoeken, e-mailen, hun documenten bekijken of bijwerken en verder alles was ze normaliter achter de computer doen. ,,Je draagt je digitale leven portable met je mee. De tablet maakt je mobieler, vrijer en minder afhankelijk van draden, stopcontacten en speciale app-stores," stelt Schouten.
De AT-Tablet wordt bediend via een multi-touch screen - dat met meerdere vingers tegelijk te besturen is, bijvoorbeeld via een virtueel toetsenbord - , heeft een 3G-simkaart-houder, een harde schijf van 160 Gb, aansluitingen voor USB, cardreader, LAN, Bluetooth en een miniVGA voor aansluiting op een beeldscherm. Via de ingebouwde 1.3 Mp webcam en microfoon kunnen mensen er live mee chatten, Skypen of MSN'en. Middels de ingebouwde handschriftherkenning van Windows en een stylus pen kun je zelfs schrijven op de AT-Tablet of hem gebruiken voor het maken van aantekeningen in boeken of documenten. Dankzij de volwaardige Multi media player kunnen onder meer films en muziek afgespeeld worden zonder geheugenbeperkingen. Er komt een speciale app-store waar je nieuwe applicaties van zowel andere gebruikers als professionele aanbieders kunt downloaden. De zogenaamde GUI stelt de gebruiker zelfs in staat om ook zelf heel eenvoudig applicaties te ontwikkelen.   
Ambiance Technology is in Europa vooral bekend als mobiele telefoonleverancier, gespecialiseerd in Dual SIM oplossingen, die onder het merk AT Telecom op de markt zijn. Ook is het bedrijf leverancier van hoogwaardige consumentenelektronica zoals Blu-ray spelers, portable DVD's , LCD-TV en e-book readers. Het bedrijf heeft al verschillende enthousiaste reacties gekregen op zijn AT-Tablet. ,,Mensen zeggen: eindelijk een tablet die op Windows werkt. En dan nog wel in deze uitgebreide vorm. Ik kies bewust voor een tablet onder Windows, want hiermee ben ik als consument gediend. Ik hoef geen extra applicaties aan te schaffen om mijn touchpad als een volwaardige PC te kunnen gebruiken," aldus Schouten. De AT-Tablet zal in de november leverbaar zijn in Europa. In Nederland zal de AT Tablet onder meer worden verkocht bij The Phone House en in diverse webwinkels. De consumenten advies prijs bedraagt Euro 599,-    

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.