Ads Top

LANCOM voorziet Sloveense scholen van draadloos LAN-netwerk

Als onderdeel van een nationaal iniatief om het onderwijs te moderniseren, worden scholen in heel SloveniĆ« momenteel uitgerust met draadloos internet. De draadloze LAN-apparaten die gebruikt worden in dit project komen van de Duitse premium netwerkaanbieder LANCOM Systems. Sinds het begin van dit initiatief, zijn er ongeveer 1000 LANCOM WLAN access points geĆÆnstalleerd in meer dan vijftig basisscholen en middelbare scholen door het hele land. De apparaten zijn aangekocht door LANCOM’s Sloveense distributeur ADVANT.
LANCOM won het project na een uitgebreid certificatieproces, wat verplicht is voor alle IT-producten die gebruikt worden in openbare onderwijsinstellingen in SloveniĆ«. De doorslaggevende punten waren LANCOM’s uitstekende professionele beveiligingsmogelijkheden, de krachtige virtualisatie-opties en het feit dat alle LANCOM access points geschikt zijn voor het gebruik van Eduroam (www.eduroam.org), een internet toegang service die is ontworpen om mobiele internettoegang mogelijk te maken voor leerlingen en studenten van over de hele wereld.
Scholen, universiteiten en onderzoeksinstellingen die geĆÆnteresseerd zijn in het aanbieden van internet via een draadloos LAN aan hun studenten en personeel kunnen profiteren van LANCOM´s “Education: Now!” programma. Dit programma stelt onderwijsinstellingen in staat om LANCOM netwerkconnectiviteit en WLAN-oplossingen aan te schaffen onder speciale voorwaarden. Meer informatie over “Education: Now!” is te vinden op de website van LANCOM, www.lancom.eu/education

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.