Ads Top

Vodafone krijgt snelste mobiele datanetwerk van Nederland

Vodafone Nederland is begonnen met de uitrol van het snelste mobiele datanetwerk van Nederland. Door fors te investeren worden snelheid, capaciteit en stabiliteit van het netwerk verder verhoogd. Binnen enkele weken is het al mogelijk om in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag met maximaal 28.8 Mbps, mobiel te internetten. Dit is twee keer zo snel als de maximaal beschikbare snelheid op dit moment in de Nederlandse markt. Onder normale omstandigheden kunnen snelheden gehaald worden die vergelijkbaar zijn met een gemiddeld ADSL-abonnement. Vodafone krijgt hiermee veruit het snelste mobiele datanetwerk van Nederland en loopt mee in de top van Europa. Deze upgrade maakt deel uit van een serie investeringen ter verdere verbetering van kwaliteit en betrouwbaarheid van het Vodafone netwerk.
De snelheid- en capaciteitsverhoging betekenen dat de gebruikservaring voor mobiel internet sterk verbetert. Door deze uitbreiding en investeringen in glasverbindingen tussen antennelocaties kunnen meer gebruikers dan voorheen tegelijkertijd gebruik maken van hogere snelheden. Algemeen geldt echter dat de daadwerkelijke snelheid die klanten ervaren sterk afhankelijk is van de locatie en omgevingsfactoren. Zo is dekking en snelheid buiten meestal beter dan binnen in kantoorgebouwen, trein of auto. Daarnaast spelen bijvoorbeeld het type modem en het aantal gelijktijdige gebruikers een rol. Om hier meer inzicht in te creëren voor klanten, werkt Vodafone tevens aan transparantere communicatie hierover op zijn website.
De uitrol is een ingrijpende en complexe operatie die in enkele gevallen ook kan leiden tot tijdelijk verminderde dekking. Vodafone doet er alles aan om dit te voorkomen door bijvoorbeeld locaties waaraan gewerkt wordt te laten overnemen door aangrenzende of mobiele zendinstallaties. Tevens worden de werkzaamheden zoveel mogelijk in de minder drukke uren van de dag gepland. Klanten worden hier over geïnformeerd via internet (vodafone.nl/werkzaamheden), My Vodafone of via account managers.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.