Ads Top

Nieuw congres rond mobiele apps


Eind november vindt in Amsterdam een nieuw internationaal evenement plaats, gericht op mobiele strategie, toepassingen en smartphones. iCE Amsterdam (iCE09), is een meerdaagse Europese conferentie bedoeld voor iedereen die zich zakelijk en professioneel met mobiele toepassingen, strategie, marketing of ontwikkeling bezighoudt.
Onder het motto "Challenge the iPhone" is het de bedoeling dat ook platformen als de Blackberry en het snel groeiende Android-platform worden meegenomen. iCE09 vindt plaats op 26 en 27 november in de Westergasfabriek in Amsterdam. De laatste dag wordt de iCE Amsterdam Award uitgereikt. Uit de genomineerde apps wordt door het publiek één winnaar gekozen. Het gaat hierbij om apps voor zowel het iPhone platform als ook voor Blackberry, Windows Mobile en Android.
Palm, BlackBerry (Research in Motion), Nokia, Android (Google) and Microsoft bouwen eveneens stuk voor stuk marktplaatsen waar applicaties voor hun platform beschikbaar zijn. Kortgeleden werd de mijlpaal van twee miljard app downloads bereikt bij de Apple App Store, waar al meer dan 75.000 apps beschikbaar zijn. Tegelijkertijd kent het Android-platform een enorme groei met inmiddels al meer dan 10.000 toepassingen in zeer korte tijd. Organisator Herman van Bolhuis: “Nederland loopt in Europa voorop wat betreft design, advertising, multimedia, gaming en architectuur. We zijn daarom blij dat we hier een dergelijk evenement kunnen organiseren waar creatief talent kan netwerken, partnerships kan aangaan en van gedachten kan wisselen met gelijkgestemden.”
Onder de sprekers bevinden zich Dom Sagolla van Dollar App, ontwikkelaar van toepassingen voor iPhone. Dom was ingenieur bij het MIT Media Lab en hielp Twitter ontwikkelen in 2006. Vincent Verwey, oprichter van Makayama,  de grootste iPhone ontwikkelaar van Nederland, gaat in op de steeds dominantere rol van de mobiele schermen binnen ons dagelijks leven. Liefst zestien bekende Amerikaanse ontwikkelaars van apps komen naar Amsterdam om programmeurs, webbouwers, designers, software ontwikkelaars de fijne kneepjes bij te brengen voor het maken van apps voor de iPhone en de overige platforms.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.